Arne met periodekampioen naar ex-club Oostnieuwkerke (1): “Altijd dat tikkeltje extra geven tegen ex-club”

Arne Beeuwsaert werd met KSC Wielsbeke herfstkampioen. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

KSC Wielsbeke doet het dit seizoen voortreffelijk. Met de periodetitel op zak heeft de club al zijn doelstelling beet: eindronde spelen. Zondag speelt de Wielsbeekse machine tegen KSK Oostnieuwkerke. Dat is de voorlaatste uit de stand en de ex-club van verdediger Arne Beeuwsaert (30).

Met negen overwinningen en twee gelijke spelen staat KSC Wielsbeke zes punten voor op SK Roeselare-Daisel. En dat met een match minder gespeeld. “Het is een heel sterke reeks. Bij het begin van het seizoen was de eindronde ons doel. Met ploegen zoals Wervik, Boezinge en Roeselare-Daisel was dat geen sinecure. Onze sterkte is de brede kern, waardoor we probleemloos kunnen wisselen als er spelers uitvallen”, schetst Arne Beeuwsaert.

Blijven doorgaan

De periodetitel geeft recht op een plaats in de eindronde. Toch stelt de centrale verdediger de doelstelling niet bij. “We zullen alles match per match bekijken. Elke overwinning is welgekomen en we zullen de eerste nederlaag zo lang mogelijk uitstellen. We zullen blijven doorgaan.” Vorig weekend ging KFC Meulebeke voor de bijl. “We stonden 2-1 achter, maar een afstandsschot en een laat doelpunt zetten de scheve situatie recht. Niets is mooier dan een winnend doelpunt in de laatste minuut in een moeilijke wedstrijd”, zegt de 30-jarige verdediger.

Niets is mooier dan een winnend doelpunt in de laatste minuut

Extra spannend

Volgende zondag is KSK Oostnieuwkerke aan de beurt. Op papier is dat een hapklare brok voor KSC Wielsbeke, want zijn tegenstander staat op de voorlaatste plaats in de rangschikking van eerste provinciale. “Alles moet gespeeld worden en we mogen geen enkele ploeg onderschatten. We kunnen maar doordoen zoals we bezig zijn.” Dat Oostnieuwkerke een ex-club van Arne is, maakt het extra spannend. “Ik speelde er twee seizoenen, maar alle spelers van toen zijn al weg. In de entourage zijn er natuurlijk wel nog een aantal bekende gezichten. Ik speel al vier seizoenen opnieuw bij Wielsbeke en toch doet die wedstrijd me nog altijd iets. Je wil zo’n wedstrijden altijd een tikkeltje meer winnen dan andere”, blikt Arne Beeuwsaert vooruit op het duel tegen zijn ex-ploeg. (NV)

Zondag 28 november om 14.30 uur: KSC Wielsbeke – KSK Oostnieuwkerke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.