Andres Verschelde (SC Wielsbeke 1): “Rekenen op kentering tegen Heestert”

Andres Verschelde. (foto IVD)
Redactie KW

SC Wielsbeke, dat na een perfecte heenronde een voorsprong van 14 punten opgebouwd had, leek met de vingers in de neusgaten op de titel af te stevenen. Na een magere 2 op 15 liggen de kaarten niet zo goed meer.

“Na de winterstop pakten wij op SK Roeselare-Daisel een punt, maar we verwachtten wel dat we een terugval zouden krijgen. Die twee op vijftien is toch wel erg mager”, zucht Andres Verschelde. “Wij speelden degelijke partijen tegen Rumbeke en Boezinge, maar waar het voor Nieuwjaar allemaal mee viel, liet het geluk ons in beide matchen in de steek.”

“Op WS Lauwe verloren we met 3-0 en we speelden daar ook onze zwakste match van het seizoen. Tegen rode lantaarn Zonnebeke wilden we ons herpakken, en daarbovenop hadden we ook iets goed te maken na het onverwachte gelijkspel daar in de eerste ronde. Na een owngoal kwamen we snel voor, maar we hadden het moeilijk met de verdedigend aanpak van Zonnebeke. Op de koop toe werd Wullaert vlak voor de rust uitgesloten met een tweede gele kaart. Een té zwaar verdict. Met tien man werd het nog een stuk moeilijker. Toch kregen we enkele goeie kansen en ook ik kwam in een prima positie. Mocht ik die bal binnen hebben getrapt, was de match gespeeld. Dat gebeurde niet en in de slotminuut kregen wij de rekening gepresenteerd.”

Zwaarste deel

“De afgelopen weken moesten we het vooral opnemen tegen ploegen uit het koppeloton. We kunnen dus stellen dat we het zwaarste deel van het programma achter de rug hebben. Maar wat betekent zwaar als je ziet dat we tegen Zonnebeke blijven steken op een gelijkspel? Twee op zes tegen de laatste in de stand, is pijnlijk. Op Heestert zal het beter moeten om daar de kentering in te luiden.” (IVD)

Zaterdag 12 maart om 19 uur: Sparta Heestert SC Wielsbeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.