Winkel Sport ziet in blessuretijd zege uit handen glippen; Mandel United kansloos onderuit

Michiel Clyncke (hier in de heenmatch) scoorde in de thuiswedstrijd tegen Thes, maar toen werd een 2-0 voorsprong nog omgezet in een 2-3 nederlaag. Clyncke, in duel met Sam Vanaken, was geschorst voor de terugmatch waar de broer van Hans Vananaken dus via een owngoal de bezoekers op voorsprong bracht. © VDB
Wouter Vander Stricht

In eerste nationale hunkerde Winkel Sport naar een zege, tot minuut 93 had de ploeg van coach Jeffry Verhoeven de drie punten ook in handen, maar toen scoorde de onvermijdelijke Bertaccini de gelijkmaker.

Winkel Sport speelde een meer dan degelijke wedstrijd, het kwam tien minuten voor de rust ook op voorsprong toen een inzet van Jasper Beyens door thuisspeler Sam Vanaken (de broer van) in eigen doel werd verlengd.

De verdediging, met de herstelde Henri Van Marcke tussen de lijnen, leek stand te houden. In minuut 84 incasseerde Joey Dujardin een slag, maar hij revancheerde zich echter. Zowel rood voor Dujardin als voor thuisspeler Troonbeeckx en in blessuretijd moest WSP dus nog de gelijkmaker slikken. Winkel speelt de komende vijf matchen tegen ploegen die onder hen gerangschikt staan, cruciale weken om het behoud veilig te stellen.

23ste nederlaag voor Mandel United

Mandel United is er thuis opnieuw niet in geslaagd een punt te pakken. Het verloor met 0-3 voor KVK Tienen dat net voor de rust de ban brak en in de tweede helft verder kon uitlopen. Al de 23ste nederlaag op 28 wedstrijden voor de fusieclub.

R. Knokke FC neemt het zondagmiddag om 15 uur op tegen staartploeg VK Ninove. Een kans voor de kustjongens om zich weer richting de top vijf te voetballen.