Ruben Vanraefelgem (Royal Knokke FC 1e nationale) mag bijtekenen: “Oudgedienden worden beloond”

Ruben Vanraefelghem is de trotse kapitein van de kustformatie. (foto VDB ) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Ruben Vanraefelghem bezocht op zondag, met vrouw en kind, de thriller in tweede provinciale tussen Jabbeke en Male. De dag voordien had hij gestunt tussen de krijtlijnen met zijn Royal Knokke FC op bezoek bij Young Reds Antwerp, waar met 2-4 werd gewonnen.

De kustformatie zet in op de jeugd en is volop bezig met contractverlengingen. Ruben Vanraefelghem en Nils Pierre doen er nog twee seizoenen bij. Mathieu Geeraard, Amadu Jalloh, Lucas Prudhomme (optie gelicht) en de jonge goalie Wout Meese blijven evenzeer in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.

Nog een jonge keeper, Indigo Lambrecht, die het hele seizoen stage liep in het eerste elftal, mocht zijn eerste contract tekenen. Ruben Vanraefelghem voelt zich op zijn gemak bij dit verjongde geheel. “T1 Jannes Tant opteert voor flink wat jeugdige elementen. Hij bouwt geduldig en weet heel goed waarmee hij bezig is.”

“Onze vereniging verjongt, maar ouderen die toegevoegde waarde brengen worden beloond. Kijk naar mij, ik tel 31 lentes maar mocht toch twee seizoenen bijtekenen. We betalen leergeld maar na de overwinning in Antwerpen bezetten we toch de vijfde stek. We winden er geen doekjes om en mikken nog op positie drie. Die stunt realiseren zou ons een opsteker van formaat opleveren.”

“Ik blijf erbij, we voetballen in een bikkelharde competitie waar we rivalen bekampen die kunnen bogen op profspelers die overdag trainen en ’s avonds relaxen. Ikzelf bijvoorbeeld ben al om 6 uur op mijn werk en na die dagtaak ga ik drie tot vier keer per week oefenen, vaak vermoeid, ja. Als je dan toch een klassering binnen de topvijf kunt voorleggen, dan vervult dat iedereen die Knokke liefheeft met fierheid.

Met een vergrootglas

En ik ben kapitein van dit schitterend geheel: ook daar ben ik trots op. Mijn lichaam protesteert nog niet, ik ga er nog twee kampioenschappen tegenaan. Graag zou ik zelf beslissen wanneer ik het niveau niet meer aankan. Ik gruw van de gedachte dat mijn sportieve bazen me zouden moeten komen melden dat het niet meer lukt. Vandaar dat ik mijn eigen prestaties steevast met een vergrootglas evalueer”, besluit Vanraefelghem. (Jean-Pierre Vanheerswynghels)

“Ik beslis graag zelf wanneer ik het niveau niet meer aankan”

Zondag 28 april om 15 uur: Royal Knokke FC – Union Namur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier