Gertjan Martens is de ervaren centrale verdediger bij Royal Knokke FC (1e nationale): “Niet KVK, wel La Louvière is kaskraker”

De strafschoppenreeks tegen KV Kortrijk nekte Royal Knokke FC. (foto Belga) © DAVID STOCKMAN BELGA
Redactie KW

De recente vier op zes voor Royal Knokke FC veroorzaakte een zucht van opluchting aan de Oostkust. Vooral de manier waarop een puntendeling werd afgedwongen in Wezet overtuigde Yves Van Borm en zijn team de goede veldbezetting uitgedokterd te hebben.

Eén op twaalf werd gevolgd door vier op zes. Sven Dhoest is een ervaren goalie. Voor hem in de verdediging staan twee gelouterde kanjers. Ruben Vanraefelghem is intussen een meubelstuk geworden en sinds begin afgelopen competitie, die abrupt werd afgebroken, kreeg hij met Gertjan Martens een absolute topper naast zich. We interviewden de defensieve kracht daags voor de bekermatch tegen KV Kortrijk.

“Vol verwachtingen kwam ik hier het afgelopen jaar de voorbereiding aanvatten. We stonden paraat om een spetterend kampioenschap neer te zetten in de hogere reeks maar de rest van het verhaal kent iedereen. Het werden vele maanden zonder voetbal.”

Kelderduel

“De kern toonde zich opgewekt toen we de voorbereiding opstartten in juli. Na een paar weken werden we geconfronteerd met bekerduels en schakelden we achtereenvolgens Verlaine, Rochefort en Racing Club Gent uit. Zo kwamen we in de pot terecht met de ploegen uit de topreeks. We mogen nu KV Kortrijk ontvangen in onze schitterende accommodatie”, aldus Martens aan de vooravond van het bekerduel.

“Qua beleving kan dat al tellen maar niet KV Kortrijk, wel La Louvière is onze kaskraker straks. Dit kelderduel mogen we absoluut niet verliezen. Straffer zelfs, we kunnen het ons niet veroorloven om punten te laten liggen. Onze coach blijft het herhalen: in deze reeks kan iedereen van iedereen winnen en wie niet optimaal presteert, gaat gegarandeerd de boot in. Met dit in gedachten moet ik de hand in eigen boezem steken. We werden geconfronteerd met een 0 op 9 omdat we onvoldoende scherp waren. Tegen Tessenderlo en Wezet werd de basis gelegd voor onze remonte. Daar moeten we nu een vervolg aan breien.”

Bekerkater

Maar eerst volgde nog die confrontatie tegen KV Kortrijk in de Beker van België. De bezoekers troffen raak kort na de rust maar Lambo egaliseerde in het slotkwartier. De verlengingen leverden niets op. De strafschoppenloterij volgde. De jongens van Yves Van Borm misten er vier, de bezoekers twee. Voor de kustformatie is het bekersprookje uit. De Knokse spelers bleven verweesd achter terwijl die van Kortrijk euforisch juichten.

We denken aan de woorden van Gertjan Martens: “Niet Kortrijk, wel La Louvière is onze kaskraker.” We hopen dat de Crokykater tegen zondag verteerd is. De kustjongens stonden immers zeer dicht bij een bekerstunt. Nu moet de pagina worden omgedraaid. La Louvière mag niets oogsten in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park.

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier