Gertjan Martens, ervaren verdediger bij Royal Knokke FC (1e nationale): “Dit kelderduel mogen we niet verliezen”

foto Bart © Vuylsteke Dirk / VDB VDB
Redactie KW

De recente vier op zes veroorzaakte een zucht van opluchting aan de Oostkust. Vooral de manier waarop een puntendeling werd afgedwongen in Wezet overtuigde Yves Van Borm en zijn team ervan de goede veldbezetting uitgedokterd te hebben.

Eén op twaalf werd gevolgd door vier op zes. Goalie Sven Dhoest, een absolute kanjer, hield in de openingsmatch in Dender de nul, vervolgens incasseerde hij acht tegentreffers in vier confrontaties. Toen hij op de bus zat tijdens de verre terugkeer van Wezet naar Knokke stuurde hij ons een bericht: “De nul, ben doodgelukkig.”

Sven Dhoest is een ervaren goalie. Voor hem in de verdediging staan twee gelouterde kanjers. Ruben Vanraefelghem mag zich ondertussen een meubelstuk noemen en sinds begin afgelopen competitie, die abrupt werd afgebroken, kreeg hij met Gertjan Martens een absolute topper naast zich. Ook laatstgenoemde toont zich ten zeerste tevreden met de brilscore op bezoek bij Wezet. “Vol verwachtingen kwam ik hier afgelopen jaar de voorbereiding aanvatten. We stonden paraat om een spetterend kampioenschap neer te zetten in de hogere reeks maar de rest van het verhaal kent iedereen. Het werden vele maanden zonder voetbal voor iedereen. Iemand zoals ik, die zich al die jaren uitleeft in zijn passie, bleef verweesd achter, ook al loop of fiets je elke dag.”

“De kern toonde zich opgewekt toen we de voorbereiding opstartten in juli jongstleden. Na een paar weken werden we geconfronteerd met bekerduels en schakelden achtereenvolgens Verlaine, Rochefort en Racing Club Gent uit. Zodoende kwamen we in de pot terecht met de ploegen uit de topreeks. In ons schitterend Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park kwam Kortrijk op bezoek. Qua beleving kon dat tellen maar niet Kortrijk, wel La Louvière is onze kaskraker. Dit kelderduel mogen we absoluut niet verliezen, meer zelfs, we kunnen ons niet veroorloven punten te laten liggen.”

“Onze coach blijft het herhalen: in deze reeks kan iedereen van iedereen winnen en wie niet optimaal presteert, gaat gegarandeerd de boot in. Met dit in gedachten moet ik de hand in eigen boezem steken. We werden geconfronteerd met nul op negen omdat we onvoldoende scherp voor de dag kwamen. Tegen Tessenderlo en Wezet werd de basis gelegd voor onze remonte. Daar moeten we nu een vervolg aan breien.”

Toegevoegde waarde

“Nadat ik mijn jeugd had doorgebracht bij Club Brugge stootte ik door naar de hoofdkern van AA Gent, al kwam ik nooit in actie bij de eerste ploeg. Ronse, Oostende, waarmee we ons kampioen kroonden in tweede klasse, Antwerp, Union, Tubeke en RWDM waren mijn volgende uitdagingen. Nu hoop ik toegevoegde waarde te bieden aan de Oostkust. Alles loopt naar wens, we worden in de watten gelegd. Anderzijds beschikken we over een technische staf die de volledige inzet eist.”

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier