Defensief geteisterd Winkel Sport gaat nog op zoek naar punten

Rens Verhooghe hervatte de trainingen. Hij is een van de vele verdedigers die out zijn bij Winkel Sport. Op RFC Luik zaten bijgevolg naast de tweede doelman vijf aanvallers op de bank. © VDB
Wouter Vander Stricht

Het seizoen sleept zich ook in eerste naar het einde. Terwijl Winkel Sport best nog wat punten pakt om het behoud zelf veilig te stellen, kijkt men bij Mandel United vooral al uit naar komend seizoen.

Winkel Sport maakte vorig weekend de verplaatsing naar RFC Luik. Na enkele defensieve foutjes stond het al op het half uur 3-0 in het krijt, maar het team van Jeffry Verhoeven vocht terug tot 3-3 met goals van Tall, Sula en Van Marcke en werd ondertussen ook nog een strafschop onthouden. Maar in het slot velden twee Luikse invallers alsnog het verdict: 5-3. Komende zondag wacht opnieuw een topper, leider Patro Eisden Maasmechelen, het team van trainer Stijn Stijnen, komt op bezoek.

Met nog vier matchen te gaan heeft Winkel Sport nog altijd vijf punten bonus op de barrageplaats. Winkel staat zondag voor een moeilijke opdracht, daarna volgen meer haalbare kaarten als VK Ninove, AA Gent B en OHL B. Winkel moet het nog steeds doen zonder Felix Reuse en Gauthier Libbrecht, voor de rest van het seizoen out. Ook Fries Deschilder haakte licht geblesseerd af, de wat vermoeide Timon Vandendriessche startte op de bank. Rens Verhooghe hervatte de trainingen.

Naast de drie Cercle-jeugdspelers Mathieu Vervaecke, Arne De Schepper en Jef Vandemaele liet Winkel vorige week met Stephen Buyl (ook al ex-Cercle, maar ook Zulte Waregem) nog een bekende naam tekenen. “We zijn nog op zoek naar een sterke centrumspits.” Aanvallend vertrekken heel wat spelers: Caufriez en Kudimbana. Sula kreeg een contractvoorstel, maar die hoopt nog op een profclub.

Brogniez naar Mandel

Bij Mandel United is het steven nu vooral al naar volgend seizoen gericht. Nieuwe trainer Paravizzini lichtte de kern door, ondertussen tekenden al de broers Jules en Arthur Desot, die van de KVK-beloften over komen. Ook Jeremy Brogniez is op weg naar Mandel United. De ondertussen 35-jarige creatieve speler werkte nog samen met de coach bij Wingene en Boezinge.

Zaterdag 29 april om 19.30 uur: Thes Sport Mandel United; om 20 uur: Winkel Sport – Patro Eisden Maasmechelen

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier