https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Club Brugge wint op een diefje in Charleroi

Charles De Ketelaere kon in de extra tijd de 0-1 binnenduwen, zo wint Club Brugge op een diefje. © DAVID PINTENS BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge blijft alleen aan de leiding na een zege op Charleroi. Hoewel de thuisploeg meerdere keren aanspraak maakte op de openingsgoal, kwam deze er niet. Nicholson vond keer op keer een ijzersterke Mignolet op zijn weg. In blessuretijd zorgde De Ketelaere voor de onverhoopte maar ook onverdiende driepunter.

Coach Philippe Clement had aangekondigd dat hij ging roteren en dat gebeurde ook op Charleroi. Lang, Nsoki en Balanta waren drie uitblinkers afgelopen woensdag tegen het sterrenensemble van PSG maar mochten dit keer plaatsnemen op de bank. Mechele keerde achterin terug terwijl Maouassa voor het eerst aan de aftrap kwam, voor Wesley waren het zelfs zijn allereerste minuten in een Brugge-shirt sinds 2019.

Vuurwerk op de tribunes

Het eerste vuurwerk in de partij liet niet lang op zich wachten maar kwam wel vanuit de tribunes. Na tien minuten lag de partij even stil nadat te ijverige thuissupporters de nodige vuurpijlen op het veld gooiden. Vuurwerk kwam er vanuit de thuisploeg vooral via Nicholson. Tot drie keer toe zette hij Mignolet aan het werk in de eerste helft. De grootste mogelijkheid kwam er na een prima dieptepas van Morioka maar Mignolet kon met een vingertip de openingsgoal van Nicholson vermijden.

Ondanks de goede intenties en de bij momenten mooi uitgespeelde acties kwam blauw-zwart nauwelijks in de zone van de waarheid. Hendry was het dichtst bij een treffer maar Koffi keerde zijn kopbal. De Schotse verdediger speelde alweer een goede partij. Hij leest het spel goed en heeft ook de nodige uitstraling.

De Ketelaere op een diefje

Maouassa had moeite om zijn stempel op de wedstrijd te drukken en werd bij de rust vervangen door Noa Lang, die gisteren nog zijn contract verlengde. Tien minuten later was het wederoptreden van Wesley ook over. Inmiddels had Charleroi nog maar eens een goede mogelijkheid onbenut gelaten. Mignolet had een uitstekende parade in huis op de kopbal van Nicholson. De inbreng van Lang en wat later Balanta toonde aan dat Clement niet tevreden was met het geleverde spel. Maouassa liet geen onvergetelijke indruk na en ook Wesley kon zijn gebrek aan wedstrijdritme niet wegsteken. Brugge moest het spel ondergaan en de vermoeidheid na de zware midweekmatch werd duidelijker naarmate de wedstrijd vorderde. Club slaagde er in de gehele tweede helft niet in om een deftige kans bij elkaar te voetballen maar pakte in blessuretijd toch nog onverhoopt de volle buit toen De Ketelaere een voorzet van Van der Brempt in doel kon glijden. (JT)

Opstelling Charleroi: Koffi, Andreou, Knezevic, Van Cleemput, Kayembe, Morioka, Zorgane, Ilaimaharitra (74’ Fall), Tchatchoua (74’ Zedadka), Nicholson (58’ Bedia), Zaroury (94’ Benchaib).

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Mechele, Hendry, Mata, Rits, Vanaken, De Ketelaere, Maouassa (46’ Lang), Wesley (56’ Balanta), Sowah (76’ Van der Brempt).

Gele kaarten: 60’ De Ketelaere, 62’ Kayembe, 87’ Balanta.

Doelpunten: 92’ 0-1 De Ketelaere.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.