Twintigtal Anzegemse sportlaureaten gehuldigd

Sportlaureaat Karel Sabbe kreeg de trofee overhandigd door schepen van Sport Yannick Ducatteeuw. (foto GV)
Sportlaureaat Karel Sabbe kreeg de trofee overhandigd door schepen van Sport Yannick Ducatteeuw. (foto GV)
Gerda Verbeke

Naar goede gewoonte nomineerde de sportraad in het eerste kwartaal van het jaar een aantal Anzegemnaren die op zijn minst een provinciale titel behaalden. De titel van sportfiguur 2020 ging naar Karel Sabbe die de wereldpers haalde als wereldkampioen Backyard ultralopen met een nieuw wereldrecord.

De traditionele gala-avond in De Stringe werd vervangen door een individuele huldiging. “Dit jaar waren er minder genomineerden doordat heel wat sportactiviteiten het afgelopen jaar niet konden doorgaan”, zegt schepen van Sport Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Toch werden er mooie sportieve prestaties neergezet waardoor een 20-tal sportlaureaten in de bloemetjes – partypoppers in de praktijk – konden gezet worden.”

De laureaten 2020 bij de jeugd zijn Lien De Keukeleire (atletiek), Maaike Van Der Cruyssen (1ste prov., 2de BK atletiek), Viktor Vandenberge (3de BK cyclocross), Jef Bouts (2de en 3de prov. paardrijden), Jonah Bouts (paardrijden), Laura-Marie Bouts (paardrijden), Freeke Callens (paardrijden), Diede Callens (1ste prov. paardrijden), Elise De Clercq (paardrijden), Maithé Dewitte (2de prov. paardrijden), Lotte Gevaert (3de prov. paardrijden), Timon Gevaert (2de prov. paardrijden) en Anouk Gryspeert (1ste prov. paardrijden). De volwassen laureaten 2020 zijn Kristof Vervacke (1ste prov. paardrijden jumping), Evy Bourry (2de prov. paardrijden), Stijn Vannieuwenhuyse (2de prov. paardrijden), Ann Parmentier (clubrecords atletiek), Mike Demiddele (3de Scottish Open Championshop), Arnoud Douterlunge (2de prov. atletiek) en Pauline Windels (voetbal hoogste klasse, kapitein Essevee Waregem). De Sportverdienste ging naar Bert Teugels voor de oprichting van het skatepark De Kazerne in Vichte.

“Iedereen kreeg een trofee, een Anzegembon en iets zoets om van te genieten. Iedereen hoopt dat er zo snel mogelijk weer normaal kan gesport worden”, klinkt het bij de sportdienst.

Unieke prestatie

Op 17 oktober 2020 kroonde Anzegemnaar Karel Sabbe zich tot wereldkampioen Backyard Ultra, een speciale discipline in het ultralopen waarbij het wereldrecord dan ook nog eens gebroken werd. In drie dagen tijd legde hij een afstand af van 502,95 kilometer en haalde hij het begeerde goud binnen. Hij ziet de titel van Sportfiguur van 2020 als een mooie erkenning voor een sportprestatie die moeilijk in te schatten is. “Ik apprecieer het dat deze prestatie als indrukwekkend wordt gezien”, aldus Karel Sabbe (31) die de tandartsenpraktijk ‘Ultradental’ in Ronse heeft. “Mijn volgende uitdaging is de Alpen 2.800 kilometer doorkruisen in juli en een nieuw wereldrecord trachten te vestigen in 31 dagen. Ik ben nu volop bezig met de voorbereidingen.”

(GV)

Het filmpje met de laureaten kan je bekijken op de Facebookpagina van Sportdienst Anzegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.