Leonard Maeyens (TC Orscamp) kroont zich tot nationaal kampioen

Leonard Maeyens is nationaal tenniskampioen. © (Foto GF)
Redactie KW

Het voorbije weekend werden in Bree op De Boneput Tennis en Padel Club ook wel bekend als de Kim Clijsters Academy de nationale masters in enkelspel gespeeld.

Het voorbije weekend werden in Bree op De Boneput Tennis en Padel Club ook wel bekend als de Kim Clijsters Academy de nationale masters in enkelspel gespeeld.

Leonard Maeyens (17) van TC Orscamp won de nationale titel bij de heren in reeks 4 (35-50 punten).

Leonard Maeyens, getraind door Wim Barbier en ondertussen goed voor 45 punten, startte circa tien jaar geleden met tennis bij TC Orscamp in zijn woonplaats Oostkamp. “Toen Leonard voor zijn eerste lessen inschreef kwam hij als een beginner in een startersgroep”, herinnert de coach. “Ik pikte hem er na één les uit. Na overleg met zijn ouders kon hij meteen bij de gevorderde spelers aan de slag.”

Leonard kon goed het spel lezen, paste zich aan zijn tegenstanders aan. Ook op mentaal vlak werd hij sterker, want als jonge tennisser liet hij zich soms vaak ontmoedigen.

Ondertussen heeft zijn inzet en harde werk van de voorbije jaren vruchten afgeworpen. “Wat Leonard uniek maakt als speler – en in die reeks dan ook moeilijk te verslaan is – is zijn veelzijdigheid. Hij is zeer handig met de bal. Dit zag je reeds meteen toen hij op jonge leeftijd begon te tennissen”, gaat Wim Barbier verder. “Hij is tevens niet bang om tot het net te komen, dropshots te hanteren, een dodelijke slice neer te leggen. Dit gaat gepaard met stevige opslagen en oerdegelijke vaste fondslagen, zijn back- en forehand. Het complete plaatje dus en dit kunnen zijn tegenstanders dit seizoen zeker beamen.”

Na zijn gewestelijke titel trok Leonard met vertrouwen naar Bree. Ondanks dat hij zaterdag twee keer in actie kwam kon hij zich toch doorzetten tot in de finale. In de kwartfinales was Leonard sterker dan Jef Verlinden (R. Laken TC), met 6/3 en 6/4. In de namiddag versloeg hij in de halve finales Jérémy Derwael (RTC Flemalle) met 6/2 en 7/5. Zondagmiddag begon Leonard iets moeizamer aan zijn finale. Hij verloor de eerste set tegen de Waal Guillaume Randoux met 3/6 maar knokte zich nadien uiteindelijk naar de eindwinst na een 6/4 en 6/3 in de twee daaropvolgende sets.

Geen finalewinst voor de dames

In de hoogste reeks bij de dames verloor Justine Pysson uit Nieuwpoort (TC Rasko, 39ste, 110 punten) de finale met 6/3 en twee keer 2/6 tegen de Griekse Eleni Kordolaimi (Tenza). In reeks 4 bij de dames legde Joke Dewachter van TC Issera in Izegem dit seizoen een mooi parcours af, in zowel in enkel als in dubbel. Ze zette tijdens de voorbije gewestelijke finales in TC Kortemark de kroon op het werk. In Bree geraakte Joke tot in de finale maar verloor die van Manon Pannis (TC St. Cristoffel Pollare) die vijf punten minder telde in 7/5 en 6/4. Bij de heren, in de laagste reeks 6, kon Emiel Waerniers (TC Ludoviek), zich niet doorzetten tot finalewinst. Hij verloor van Jerome Grustin in drie sets.

Thibaut Lantsoght (TC Ter Straeten), Niels Vergote (TC Sint-Michiels) en Sari Van Ham (TC De Koddaert) verlieten het finaleweekend in de halve finales, Olaf Vanhooren (TC De Koddaert) in de kwartfinales, net als Barbara Dewilde bij de dames van Ghistelehof Sportcomplex. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier