Kimmer Coppejans viert rentree in kwalificaties US Open na operatie aan elleboog: “Flushing Meadows is een geweldige plek”

Kimmer Coppejans, hier in actie voor zijn operatie. © Belga

Kimmer Coppejans (ATP 631) mag zich vanaf volgende week weer officieel tennisser noemen. Na een operatie aan zijn rechterelleboog eind januari maakt de 30-jarige geboren Oostendenaar zijn rentree op het circuit tijdens de kwalificaties van de US Open, die maandag in New York beginnen. Coppejans blikte bij Belga vooruit op zijn comeback op het laatste grandslamtoernooi van het jaar.

“Ik ben op dit moment al in New York”, vertelde Coppejans vrijdagavond (lokale tijd). “Ik ben woensdag aangekomen. Mijn keuze om op de US Open terug te keren lijkt misschien ongewoon, maar het komt door een combinatie van omstandigheden. Ik had het eerder kunnen doen, maar ik ging vader worden (van een dochtertje begin augustus, red.) en wilde mijn vrouw niet alleen laten. En door terug te keren op de US Open kon ik ook mijn beschermde ranking gebruiken, die geldt tot Roland Garros in 2025.”

“Het klopt dat ik aan het toernooi begin zonder een wedstrijd in de benen, maar ik ga proberen er het beste van te maken. Bovendien is het geweldig om weer op een Grand Slam te kunnen spelen. Flushing Meadows is een geweldige plek.”

Knokken

Voor Coppejans is het steeds weer knokken om een plek op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. In New York overleefde hij de kwalificaties nog nooit. Met zijn coach Niels Desein stoomde hij zich in België klaar voor de komende editie. “Ik was vergeten hoe fysiek tennis is”, glimlachte hij. “Ik heb ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat tijd met mijn familie en vrienden door te brengen en me in andere dingen te verdiepen, zoals financiën. En nu ben ik terug, fris en gemotiveerd. De verwachtingen zijn niet heel hoog, maar ik hoop toch dat het me lukt om op een goed niveau te spelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier