Kimmer Coppejans sneuvelt in openingsronde van Wimbledon

Kimmer Coppejans hier in actie op Wimbledon. © Belga

Kimmer Coppejans (ATP 188) heeft donderdag het hoofd gebogen voor Alex de Minaur (ATP 17) in de openingsronde van het grandslamtoernooi van Wimbledon. Het Australische vijftiende reekshoofd was gespreid over twee dagen na 3 uur en 28 minuten in vier sets te sterk voor de 29-jarige geboren Oostendenaar met 6-7 (5/7), 6-3, 6-3 en 7-6 (7/2).

De partij werd woensdagavond vanwege de invallende duisternis gestaakt na drie sets en moest daarom donderdag afgewerkt worden. Coppejans redde bij 3-4 in de vierde set drie virtuele matchballen, maar verkwanselde bij 5-4 zelf drie setpunten. Coppejans, in 2012 juniorenkampioen op het grandslamtoernooi van Roland Garros, schopte het pas voor de eerste keer tot op de hoofdtabel van het heilige gras in Londen.

Reactie Coppejans

“Ik baal dat ik die vierde set niet heb kunnen winnen”, vertelde hij aan Belga na zijn nederlaag. “Ik voelde dat hij er niet gerust in was en dat ik hem wakker begon te schudden. Helaas slaagde ik er niet in om die kansen te grijpen. Ik was een beetje gespannen omdat ik wist dat het moment belangrijk was. Ik miste met name een forehand die niet erg moeilijk was. Ik heb duidelijk een gebrek aan ervaring op dit niveau. Ik heb nog nooit tegen een speler van het kaliber van De Minaur gespeeld. Desondanks ben ik erg tevreden over mijn wedstrijd.”

Kimmer Coppejans hoeft zich niet te schamen voor zijn parcours in Londen, want tot dit jaar won hij nog nooit een wedstrijd op Wimbledon, zelfs niet in de voorrondes. “Gras is niet mijn beste ondergrond, maar ik heb een lange weg afgelegd. En dit toernooi heeft me laten zien dat ik nog steeds goed kan tennissen”, glimlachte hij.

“Ik heb ook het gevoel dat het fysieke werk dat ik in de winter heb gedaan, zijn vruchten begint af te werpen. Ik ben tussen de vier en vijf kilo spieren aangekomen. Ik serveer nu regelmatig met meer dan 200 km/u en ik kan beter verdedigen. Mijn volgende doel is om me te kwalificeren voor de US Open. Het is het enige grandslamtoernooi dat ik nog niet heb kunnen spelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier