Bloeiend TC Thille neemt met vijf ploegen deel aan de interclub

Joeri Heindryckx, Yves Van Gele, Ingrid Roelens, Serge Van Belleghem, Ulrike Desmet en Wim Stroobant.© Foto Kurt
Joeri Heindryckx, Yves Van Gele, Ingrid Roelens, Serge Van Belleghem, Ulrike Desmet en Wim Stroobant.© Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Het gaat TC Thille voor de wind. De nieuwe terreinen en vernieuwde bar zorgen voor een nieuwe schwung in de club. Straks treedt de Lichterveldse club met maar liefst vijf ploegen aan in de interclub. Deze zomer staat voor het eerst in 20 jaar opnieuw een tornooi op til.

Nu de club over meer terreinen beschikt, kan het ook meer interclubteams in stelling brengen. “Nu hebben we de mogelijkheid om op zaterdag twee teams thuis te laten aantreden en twee op verplaatsing”, klinkt het. “Op zondagmorgen hebben we een nieuwe herenploeg, toch wel een primeur voor de jongere garde. De Heren 7, een open categorie tot 25 punten, is nieuw. Veel van die spelers begonnen twee jaar geleden met start to tennis en volgden vorig jaar volwassen lessen. Nu zijn ze zodanig door de microbe gebeten dat ze ook interclub willen spelen. Dat team wordt gevormd door spelers vanaf 25 jaar. Ook bij de dames is dat het geval, aangezien er een aantal jongere dames bijgekomen zijn. Vroeger zaten we bij de +35, maar nu zijn we overgeschakeld naar de +25.”

Kortom: TC Thille draait goed. “Het draait heel goed zelfs. We zijn tevreden. Niet enkel met het ledenaantal, maar ook met de instroom van de jongere spelers. Ook de oudere garde blijft tennissen. Andere leden keren dan weer terug.”

Kampfschweinen present

“En vorig jaar werd een beurtrol ingevoerd voor de bar. We kenden daarnaast ook heel schitterend weer. We konden toen ook een barbecue organiseren en de spelerscups vorig jaar waren eveneens een groot succes, ook al werd dat pas last minute beslist. De competitiegeest zat er toen echt in. Wat we daar ook zagen, is dat de tennissers zo eens tegen iedereen speelden. De kampfschweinen kwamen toen al naar boven met het oog op de interclub van dit seizoen. Dat was heel tof om zien.”

“De groep is ook uitgebreid. Vroeger had je altijd groepjes van een drietal tennissers die altijd tegen elkaar speelden. Door die cups kon je tegen andere spelers tennissen. Zo leerde je elkaar ook kennen op en naast het terrein.”

En de interclubambities? “Als we op het terrein staan, spelen we uiteraard om te winnen. Verliezen we, dan zullen we onze kop niet laten hangen of minder plezier beleven. Al is de ambitie er bij elk team om door te stoten.”

Ook het sociale gebeuren is een belangrijk onderdeel. “We hopen dat de horeca en dus ook de bar op 1 mei open kunnen. Het zal niet dezelfde interclub zijn als we achteraf niet kunnen verbroederen met de tegenstander.”

Zomertornooi

De accommodatie kreeg de afgelopen jaren al een boost met nieuwe velden en een vernieuwde bar. “Daarnaast hebben we ook extra pinnen gezet in onze lijnen. We hebben een tractor gekocht met bijhorende sleeptoestellen, borstels, lijnvegers… We hebben goed geïnvesteerd. We willen ook dat onze terreinen een heel jaar lang goed bespeelbaar blijven, mede in functie van ons tornooi eind augustus. Dan willen we dat onze velden nog steeds tiptop in orde zijn, want het is voor het eerst in 20 jaar dat we ons tornooi opnieuw organiseren. We willen dan ook een goede indruk nalaten, niet alleen met onze terreinen, maar ook met de omkadering. We blijven alvast verder investeren in onze accommodatie.

Zo komt er straks nog een overkapping van het terras en komt er ledverlichting rondom de terreinen”, klinkt het trots.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier