Stadsbestuur Poperinge ontvangt olympiërs van De Lovie

In de gotische zaal van het stadhuis werden de 23 atleten van De Lovie, die deelnamen aan de Nationale Spelen van de Special Olympics, ontvangen door de schepenen Ben Desmyter, Klaas Verbeke (CD&V) en Bryan Vanderhaeghe (Samen). © MICHAEL DEPESTELE
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

In de gotische zaal van het stadhuis in Poperinge werden de 23 atleten van De Lovie, die deelnamen aan de Special Olympics, ontvangen door de schepenen Ben Desmyter, Klaas Verbeke (CD&V) en Bryan Vanderhaeghe (Samen).

Van 25 tot 28 mei namen de atleten met een mentale beperking deel aan de Nationale Spelen van Special Olympics in Ottignies-Louvain-la-Neuve en Eigenbrakel.

Veel medailles

Schepen Ben Desmyter sprak hen toe: “Door corona hebben jullie twee jaar na elkaar niet kunnen bewijzen wat jullie waard zijn op sportgebied. Jullie hebben er lang naar uitgekeken, en zwaar getraind. Maar het was weer de moeite waard. De ploeg kwam naar huis met niet minder dan acht gouden, 14 zilveren en 14 bronzen medailles. En iedereen hield er ook nog een deelnemersmedaille aan over.”

“De beoefende sporten waren atletiek, badminton, gymnastiek en zwemmen. Het stadsbestuur huldigt alle sporters voor hun mooie prestaties, maar wil zeker ook alle ouders, trainers-coaches en vrijwilligers bedanken die de atleten ondersteunden. We hopen op evenveel succes volgend jaar in Mechelen.”

Vanuit De Lovie kregen de sporters nog een cadeaubon, te spenderen in Het Trefhuis, de cafetaria op het kasteeldomein.

Winnaars

Bij atletiek gingen de medailles naar Sepp Vercouillie, Robin Devroedt, Jonas Debleu, Felien Seys, Thalisia Lutin, Ives Van Hauwermeiren, Jelle Detavernier, Elke Lamerant, Eline Persyn, Liesbeth Vangheluwe en Michiel Ceuninck.

Bij badminton naar Jan Lamoot, Filip Egels en Iris Verghote. Bij ritmische gymnastiek naar Timnah Van Den Reeck, en bij zwemmen naar Marjolein Kestelyn, Greet Neyrinck, Karsten Van Coillie, Sabrina Storm, Jason Verbeke, Niels Papegaey, Marnic Verhulst en Agnetha Verfaillie.

De begeleidende coaches waren Tina Pauwels, Isabelle Meheus, Bernadette Huyghelier, Ivo Vandenbroucke, Johanna Pannecouque, Lies Vanneste, Carine Ostyn en Kathy Depoorter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.