Sport #VANRSL organiseert zaterdag een virtueel sportgala met Karl Vannieuwkerke

Loper Koen Naert neemt je mee tijdens zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio deze zomer. (foto DC)©Davy Coghe Davy Coghe
Loper Koen Naert neemt je mee tijdens zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio deze zomer. (foto DC)©Davy Coghe Davy Coghe
Stijn Moerman

Zaterdag om 10.30 uur gaat de eerste virtuele editie van het Sportgala #VANRSL van start. ‘In 2020 is iedereen winnaar!’ Met deze leuze wil stad Roeselare terugblikken op het afgelopen, vreemde, sportjaar, maar vooral vooruitblikken op een fantastische sportzomer met onder andere de Olympische Spelen.

Het jaarlijkse Sportgala #VANRSL in de internationale sporthal van Schiervelde kan dit jaar door de coronamaatregelen niet plaatsvinden, maar niet getreurd. Zaterdag kan je om 10.30 uur via sport. roeselare.be aanschuiven voor een spetterende virtuele show. Die wordt live uitgezonden vanuit Trax. “Doordat er vorig jaar heel weinig sportwedstrijden hebben kunnen plaatsvinden, worden er dit keer geen prijzen uitgereikt”, steekt Laurens Vandenheede, publiekswerker bij de stad, van wal.

Sportzomer

“De leuze van het Sportgala luidt ‘In 2020 is iedereen winnaar!’ We zaten allemaal in hetzelfde schuitje en moesten er samen door. Wel hebben we dus een één uur durende show in elkaar gestoken, waarin we terugblikken op een vreemd 2020, maar vooral vooruitblikken op een hopelijk prachtige sportzomer met onder meer de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio.”

“Olympische Spelen als rode draad voor het virtueel sportgala”

Die Olympische Spelen vormen de rode draad doorheen het hele Sportgala #VANRSL. De show wordt gepresenteerd door niemand minder dan Karl Vannieuwkerke en er komen drie special guests aan het woord. “Met Frederik ‘Fredje’ Deburghgraeve blikken we 25 jaar na datum terug op zijn olympisch goud op de 100 meter schoolslag in Atlanta en Koen Naert neemt ons mee doorheen zijn aanloop en voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio, waar hij deelneemt aan de marathon”, gaat Laurens Vandenheede verder.

“We blikken met Fredje terug op zijn olympisch goud 25 jaar geleden”

“Onze derde gast is bokser Oshin Derieuw (huidig WBF-wereldkampioene bij de super lichtgewichten, red.) , die zich in juni nog wilde kwalificeren voor die Spelen, maar het kwalificatietornooi inmiddels afgelast zag worden. Tussen deze drie gesprekken wordt de show opgeluisterd met enkele leuke reportages, waarin enkele Roeselaarse clubs en individuen aan bod zullen komen. Meer wil ik er nog niet over vertellen, maar er zitten enkele heel leuke verrassingen tussen.”

Extraatje

De organisatoren achter deze virtuele editie van het Sportgala #VANRSL hadden nog een extraatje voorzien voor de Roeselaarse sportclubs. Alle clubs die zich vooraf ingeschreven hadden, kunnen het Sportgala #VANRSL zaterdag volgen met een aperitiefbox die ze de dag ervoor konden ophalen. Zij kregen ook een aparte link doorgestuurd, waarmee ze live in de show te zien kunnen zijn. “Wie dan training heeft, kan die via een computer met camera dus live tonen tijdens het sportgala”, aldus Laurens Vandenheede. “Er is heel wat werk in de voorbereiding gekropen, maar het belooft een mooie show te worden.”

Het Sportgala #VANRSL kan zaterdag live gevolgd worden vanaf 10.30 uur via de link op sport.roeselare.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.