Schaatsers Mathias Vosté en Sandrine Tas naar Olympische Winterspelen

Mathias Vosté mag zich opmaken voor de middenafstanden, de 1.000 en de 1.500 meter. © BELGA
Redactie KW

Mathias Vosté uit Brugge (maar woont nu nabij het Nederlandse Heerenveen) en de Oostendse Sandrine Tas hebben zich geplaatst voor de Olympische Winterspelen in Peking, van 4 tot en met 20 februari. Tas maakt haar debuut, Vosté is er voor de tweede keer bij.

Ons land mag drie langebaanschaatsers naar Peking sturen. Naast de West-Vlamingen Mathias Vosté (27) en Sandrine Tas (26) mag ook Bart Swings een ticket boeken. De drie voldeden tijdens de voorbije vier manches van de wereldbeker aan de internationale eisen. Vosté mag zich opmaken voor de middenafstanden, de 1.000 en de 1.500 meter. Hij verbeterde zich dit seizoen met 4 honderdsten op de 1.000 en een pak meer op de 1.500 meter (1″97).

Tas, die nog maar twee jaar geleden haar eerste wereldbekerwedstrijd schaatste, haalde nipt haar kwalificatie voor Peking. De Oostendse die enkele maanden geleden afstudeerde als bio-ingenieur, is enkel zeker van de massastart. Op de 500, 1.000 en 1.500 meter staat ze op de reservelijst. Stien Vanhoutte uit Gistel kon zich niet plaatsen voor Peking. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier