Rally van de Monteberg op zondag 5 mei: “Eerbetoon aan Patrick”

Op de foto zien we event manager Vanessa Van Lierde. © EF
Jeroen D'Hulster Medewerker KW

De Rally van de Monteberg kan als ideale voorbereidingswedstrijd voor de Ypres Rally opnieuw uitpakken met een schitterende deelnemerslijst. Na het overlijden van koersdirecteur Patrick Dumortier wordt het voor Club Superstage wel een editie met een zwarte rand.

Met het servicepark op de industriezone en het eindpodium op de Grote Markt is Poperinge intussen de vertrouwde uitvalsbasis van de Rally van de Monteberg geworden. Het parcours omvat de proeven Monteberg, Busseboom en nieuwkomer Wijtschate, die KP Dikkebus vervangt. “Het doel is hiermee om de bewoners wat te ontlasten, want in Dikkebus rijden we ook al met de Ypres Rally”, vertelt Frederik Sohier, route manager binnen de organisatie. “Op de proef van de Monteberg werd de start wat gewijzigd terwijl we op Busseboom een extra lusje rijden.”

Het concept valt in elk geval in de smaak, want de deelnemerslijst is andermaal volzet. “We kregen maar liefst 174 inschrijvingen binnen”, vertelt event manager Vanessa Van Lierde, die dit jaar rally manager is voor de Rally van de Monteberg. “We kregen ondertussen enkele forfaits binnen, zoals dat van Jos Verstappen, zodat we uiteindelijk zo’n 155 wagens aan de start verwachten. Dat is echt het maximum haalbare. We mogen heel wat mooie namen verwachten die we ook in de Ypres Rally zullen terugzien. Het is dan ook de ideale voorbereidingswedstrijd. Wie de Monteberg rijdt, kan trouwens aan hetzelfde inschrijvingstarief deelnemen aan de Divisie 2-wedstrijd in Ieper op zaterdag.”

Eerbetoon

Voor Club Superstage wordt het wel een editie in mineur na het plotse overlijden van Patrick Dumortier enkele weken geleden. Hij zou opnieuw de functie van koersdirecteur op zich nemen. “De Monteberg was eigenlijk zijn rally. Hij was een man uit de duizend met een ongelofelijke kennis en passie. Sowieso zal hij bij iedereen in de club in gedachten zijn, maar we zullen er als eerbetoon ook voor zorgen dat hij meerijdt met alle deelnemers”, aldus Vanessa Van Lierde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier