ORC Rally op 25 en 26 mei is toe aan 16de editie: “Veertien klassementsproeven”

Achteraan v.l.n.r. Dirk Vermeirsch, Rony Lagaisse, Nic Maes, Esli Logie, Ursula Hofman, Jean-Pierre Deleersnijder en Luc Lefebere; gehurkt: Symon Lefebere en Sebastiaan Wyffels. © WMe
Filiep Masselin
Filiep Masselin Rallymedewerker KW

Dit weekend wordt in en rond Oostrozebeke de zestiende editie verreden van de ORC Rally. Dirk Vermeirsch en zijn dynamische groep medewerkers gaan er prat op dat ze meer dan honderd wagens aan de start krijgen.

“Vorig stonden er 82 wagens aan de start en dit jaar hebben we niet minder dan 110 inschrijvingen ontvangen”, opent Dirk. “Dat komt door het feit dat de rally’s van het Belgisch kampioenschap veel te duur uitvallen voor heel wat piloten en ook het feit dat onze compacte formule aanslaat bij de meeste piloten speelt hierbij een rol. De gezelligheid in het centrum van Oostrozebeke, met tal van nevenactiviteiten tijdens de rally, is ook een belangrijke troef die wij uitspelen.”

“Dit jaar hebben we aan het parcours gesleuteld”, gaat Nic Maes verder. “We beginnen met de proef in Wielsbeke die dit jaar als enige onveranderd is. Dan gaat het richting Hulste waar een kleine aanpassing gebeurd is. De grote vernieuwing zien we op De Ginste. Door wegeniswerken moesten we de proef hertekenen en we hebben ons huiswerk goed gemaakt, want we schotelen de deelnemers een snelheidsrit van bijna vijftien kilometer voor. Naast het spektakelpunt vlak na de start hebben we op het kruispunt van de Kallemoenstraat en de Vinkstraat nog een tweede spektakelpunt gemaakt, voorzien van alle faciliteiten voor het publiek. Vorig jaar reden we twaalf klassementsproeven en dat aantal hebben we dit jaar opgetrokken naar veertien klassementsproeven. Dat betekent 125 kilometer tegen de klok voor een zeer democratische prijs. Zaterdag kunnen de toeschouwers vanaf 10.15 uur terecht op het gemeenteplein in Oostrozebeke voor de technische controle en voorstelling van de wagens. De rally zelf start zondag om 8 uur, terwijl we de uiteindelijke winnaars omstreeks 18.45 uur op het podium verwachten.”

Patrick Snijers

Dirk Vermeirsch schuift Melissa Debackere als favoriet naar voor: “De Wervikse won hier al vijfmaal en zal ook dit jaar moeilijk te kloppen zijn. Maar het blijft natuurlijk een mechanische sport en bij het minste tijdverlies liggen de andere favorieten op de loer om met de zege te gaan lopen. Denken we hierbij aan publiekstrekker Patrick Snijers die met zijn imposante Porsche 997 GT3 op het snelle asfaltparcours zeker niet kansloos is. Verder verwacht ik veel van de plaatselijke hardrijders Cris Algoedt, Xavier Beel en Thierry Cokelaere. Zij doen zeker mee voor de ereplaatsen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier