Christophe Merlevede pakt Historic-zege in Rallye Le Touquet

© Marnix Goemaere
© Marnix Goemaere
Redactie KW

Christophe Merlevede (BMW M3) uit Poperinge heeft de Rallye Le Touquet voor Historics gewonnen. Paul Lietaer (Opel Manta 400) en Cedriek Merlevede (BMW M3) zorgden voor een volledig West-Vlaams podium.

In afwachting van de start van het West-Vlaamse rallyseizoen trokken heel wat streekpiloten dit weekend naar de Noord-Franse Rallye Le Touquet Pas-de-Calais. De wedstrijd voor Historics werd van meet af aan gedomineerd door West-Vlamingen. Poperingenaar Christophe Merlevede (BMW M3) nam de beste start en kon tijdens de drie vrijdagproeven een comfortabele voorsprong uitbouwen op neef Cedriek Merlevede (BMW M3) en Paul Lietaer (Opel Manta 400).

Tijdens het zaterdaggedeelte maakte Lietaer, die vrijdag even in de fout ging, met vijf besttijden op zes proeven een sterke remonte. Christophe Merlevede werd niet echter niet meer bedreigd en won de wedstrijd met 39” voorsprong. Lietaer ging wel nog over Cedriek Merlevede naar de tweede plek.

Prinzie derde in GT

Ook in de moderne wedstrijd stonden heel wat West-Vlamingen aan de start. Stefaan Prinzie finishte bij zijn eerste wedstrijd met zijn nieuwe Alpine A110 als 42ste en derde in de categorie GT. Tuur Vanden Abeele moest bij zijn debuut met zijn Porsche 997 GT3 vrede nemen met de 136ste plek na een vroege opgave op vrijdag. Voor Chris Vandamme (Alpine A110) en Kurt Boone (Mitsubishi Lancer Evo X) eindigde de wedstrijd op vrijdag nadat ze beiden van de baan gingen.

De Rallye Touquet was ook het decor voor de eerste manche van de populaire Renault Clio Trophy, waarin Ardooienaar Benoit Verlinde en Poperingenaar Gilles Pyck kwam warmdraaien voor de Belgische versie. Pyck moest vrijdagavond nipt de duimen leggen voor Verlinde, maar op zaterdag werd het duel verstoord door technische problemen. Pyck moest uiteindelijk op de laatste proef aan de kant. Verlinde finishte als 47ste algemeen en 12de in de Clio Trophy. Jonas Dewilde (Peugeot 208 R2) en Vincent Verstraete (Ford Fiesta Rally4) haalden de eindmeet als respectievelijk 82ste en 100ste.

(JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier