6 Uren van Kortrijk sluit op 20 en 21 november West-Vlaams rallyseizoen af

De organisatoren konden voor een topaffiche zorgen voor de 6 Uren van Kortrijk. © JVGK
Redactie KW

De achtste editie van de 6 Uren van Kortrijk sedert de herstart, sluit traditiegetrouw het West-Vlaamse rallyseizoen af en is tevens voor velen een afspraak die ze niet willen missen. De deelnemerslijst was dan ook na één dag al volgeboekt.

“We starten traditioneel op zaterdagnamiddag 20 november om 17.30 uur met de spektakelproef Lavano in Moeskroen. De proef is identiek aan vorige jaren en vooral voor de toeschouwers interessant omdat ze de wagens verschillende keren zien passeren”, vertelt wedstrijdleider Jan Verschaeve.

13 klassementsproeven

De hoofdschotel wordt opnieuw op zondag 21 november opgediend. “De deelnemers verlaten het podium op de Grote Markt van Kortrijk om acht uur voor 13 klassementsproeven. De eerste klassementsproef vindt plaats in Aalbeke, daarna gaat het richting Marke waar een ongewijzigde snelheidsrit verreden wordt. Dan gaat het naar Bellegem waar het parcours dit jaar helemaal hertekend werd”, vervolgt Jan Verschaeve.

De omloop wordt afgesloten met Moeskroen, de langste proef met meer dan tien kilometer tegen de klok. Tussendoor wordt de spektakelproef Lavano een tweede keer verreden, maar dan in een kortere versie. “In totaal hebben we dit jaar 104 kilometer tegen de klok. De uiteindelijke winnaars verwachten we op het podium op de Grote Markt in Kortrijk omstreeks 17 uur.”

“Na één dag waren we al volgeboekt en ook dit jaar hebben we zowel kwaliteit als kwantiteit”, vult secretaris Ignace Dumortier aan.

Topaffiche met Freddy Loix en Robert Droogmans

“Er staan dit jaar een dozijn R5-wagens aan de start. Meervoudig winnaar Vincent Verschueren is in Kortrijk steeds op de afspraak en dat zal dit jaar niet anders zijn. Verder zijn we bijzonder trots dat we dit jaar Freddy Loix aan de start hebben. De Limburger keert terug uit zijn pensioen en komt aan de start met een Skoda Fabia R5. Daar ook rallylegende Robert Droogmans present tekent met een Alpine A110 mogen we van een topaffiche spreken.”

Maar er zijn nog kapers op de kust en vooral de R5’s mogen we vooraan verwachten. Met Melissa Debackere, Sébastien Bedoret, Davy Vanneste, Steve Bécaert en Bernd Casier wordt het drummen voor een podiumplaats. (FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.