Quinten Lootens (15) trekt begin augustus naar het WK zeilen in Brazilië

De 15-jarige Quinten Lootens uit de Marcel Windelsstraat neemt van 5 tot 14 augustus deel aan het wereldkampioenschap zeilen. Dat WK vindt plaats in het Braziliaanse Niteroi. Vorig jaar was het 15-jarige zeiltalent 108ste.

„Ik wil dit jaar graag beter doen, al zal dat in het windstille Niteroi niet vanzelfsprekend zijn.”

Het is al de vierde WK-selectie op rij voor Quinten Lootens, een unieke prestatie. „Op mijn elfde behoorde ik al tot de betere zeilers in de optimistklasse, dat is de klasse tot 15 jaar. Dat is vrij jong, maar op die manier draai ik al een tijdje mee. Om naar het wereldkampioenschap te mogen gaan, moet je tot de top vijf van je land behoren. Op dit moment sta ik volgens de voorjaarsranking eerste in België”.

Op het WK in Turkije vorig jaar eindigde Quinten Lootens op de 108ste plaats. „Ik was toen niet echt tevreden, al moet gezegd dat de resultaten ook niet helemaal slecht waren. In Brazilië hoop ik straks beter te doen, al wordt dat erg moeilijk. Mijn doelstelling zal afhankelijk zijn van de sterkte van de wind. Als er veel wind is, mag ik hoger mikken. Ik ben nu groter en kan meer profiteren van mijn gestalte. Maar het is geweten dat Niteroi niet echt winderig is, waardoor het wel erg moeilijk is om een plaats voorop te stellen.” (CDW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 17 juli 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.