Pro Danza schittert op Vlaams kampioenschap dans: “Focus op eigen kunnen van dansers”

Pro Danza haalde vier keer de titel van Vlaams Kampioen binnen en 14 podiumplaatsen. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Pro Danza, de competitieafdeling van Body Fit, nam afgelopen weekend deel aan het Vlaams kampioenschap in Herentals, georganiseerd door Danssport Vlaanderen. De groep behaalde mooie resultaten met sterke prestaties. Pro Danza haalde vier keer de titel van Vlaams kampioen binnen en 14 podiumplaatsen.

“Vanuit een visie van focus op het eigen proces, in plaats van uitsluitend op de prestaties, heeft Body Fit de competitiedansers van Pro Danza zien groeien gedurende het seizoen”, zegt Ilse Devos, verantwoordelijke dansafdeling. “We hadden niet verwacht dat we zoveel podiumplaatsen gingen halen, omdat we focussen op het eigen kunnen van de dansers. We zien de wedstrijden als een middel om te groeien en geen doel op zich. De dansers hebben de afgelopen maanden hard gewerkt. We hebben ook deelgenomen aan het EK in Zweden. En dit heeft de dansers enorm geïnspireerd.”

Solo en duo-dansers

In de individuele categorieën voor solo- en duo-dansers behaalde Pro Danza enkele titels. In de solo-categorieën werden de volgende dansers uitgeroepen tot Vlaams kampioen in hun respectievelijke leeftijdscategorieën: Fenna Geldhof in de categorie ‘mini kids’, Emma Deneckere in de categorie ‘children UT’, en Noëlia Careje in de categorie ‘Juniors 1 RT’.

Het hardwerkende duo, bestaande uit Seppe Beugnies en Loïc Vandromme, was al favoriet voor het kampioenschap en kreeg na de wedstrijd de titel van Vlaams kampioen met hun eigen gechoreografeerde duo.

Podiumplaatsen

Naast de kampioenen verdienden ook andere dansers podiumplaatsen, wat hen nu kwalificeert voor het Belgisch kampioenschap. Onder hen zijn Lore Mazereel (3e plaats – solo mini kids), Emma Dieryck (3e plaats – solo juniors 1 RT), en Margot Lemahieu (2e plaats – solo adults RT).

Bij de duo-dansen behaalden de volgende duo’s podiumplaatsen: Jolien Deneckere en Ilaya Geldhof (3e plaats – modern duo juniors 2 RT), Julie Puype en Nina Ruckebus (2e plaats – modern duo juniors 1 RT), en Heloïse Vandewynckel en Madelon Delissen-Jacobs (3e plaats – modern duo juniors 1 RT).

De groepsoptredens van Pro Danza waren ook sterk, met respectabele plaatsen en scores: Formation Modern + Jazz Slow Children Rising Talent: 3e plaats voor Pro Danza Kids. Formation Showdance + Jazz Fast Open: 2e plaats voor Pro Danza Jazz Revolution, en 3e plaats voor Pro Danza Jazz Juniors. “Pro Danza kijkt nu uit naar het Belgisch Kampioenschap.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier