Nieuw concept ‘Oostende Loopt’ zorgt voor beleving voor het hele gezin

Het vroegere team van het Oostends Loopcriterium.© FRO
Het vroegere team van het Oostends Loopcriterium.© FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Onder de noemer ‘Oostende Loopt’ pakt Stad Oostende uit met een nieuw format, dat het Oostends Loopcriterium zal vervangen. De focus ligt op beleving voor het hele gezin. Op 10 juli is er een eerste loopevent op het sportstrand.

Strandloop

Op zaterdag 10 juli vormt het sportstrand het decor voor de ‘Movement Beach Run’. het eerste van drie loopevents van het nieuwe loopformat ‘Oostende Loopt’, in vervanging van het Oostends Loopcriterium. Deelnemers kunnen kiezen uit een loop van 5 of 10km en voor gezinnen met jonge kinderen is er een (groot)ouder-kind-loop en zijn er sportactiviteiten voor de kinderen.

Frisse wind nodig

Het Oostends Loopcriterium, populair in heel West-Vlaanderen, kon de afgelopen 30 jaar steevast rekenen op de deelname van duizenden lopers. Het regelmatigheidscriterium groeide uit tot vijftien loopwedstrijden in Oostende of directe omgeving, met honderden deelnemers. De afgelopen jaren stagneerde echter de interesse voor de klassieke stratenlopen. Stad Oostende wil anticiperen en maakt van de loopevenementen een leuke en democratische sportieve uitstap voor het volledige gezin.

Elk event wordt voor, tijdens en nadien, geanimeerd met activiteiten voor jong en oud

Schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert: “Mede door concurrentie van nieuwe trends in het recreatieve sportlandschap zoals trailruns, natuurlopen en obstakelruns was het tijd om het Oostends Loopcriterium kritisch te herbekijken en een nieuwe formule uit te werken. Het aantal evenementen wordt beperkt en de organisatoren worden ondersteund. Voor de deelnemers moet het een leuke ervaring worden. Elk event wordt voor, tijdens en nadien, geanimeerd met activiteiten voor jong en oud, in samenwerking met andere sportclubs.”

Kansentarief en live tracking

Om de financiële drempel voor gezinnen te verlagen, kunnen kinderen en jongeren tot 16 jaar gratis deelnemen aan de afstandslopen en kan je ook inschrijven met de UiTPAS aan kansentarief. Tot slot zal er ook een elektronisch timingsysteem zijn, waarbij elke aankomst wordt geregistreerd en het wedstrijdverloop in realtime te volgen is via internet of ter plaatse op een groot scherm.

Drie events

Naast de Movement Beach Run op zaterdag 10 juli zorgt Stad Oostende met Oostende Loopt ook voor ondersteuning tijdens de Hermesloop op vrijdag 27 augustus en de Corrida van ’t Sas-Slijkens op zaterdag 2 oktober. (FRO)

Alle praktische info voor deze loopevenementen is te vinden op www.oostendeloopt.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.