Johan Plancke wordt CEO van KSV Roeselare

Redactie KW

KSV Roeselare is sinds woensdag 1 juni een cvba met een nieuwe CEO: Johan Plancke, bekend als spelersmakelaar en van Bistro Botanique op het Roeselaarse Polenplein. Antoine Van Eeckhout blijft voorzitter van de club, maar de dagelijkse leiding komt in handen van Plancke.

Tweedeklasser KSV Roeselare is sinds woensdag een cvba. De club hoopt op die manier nieuw kapitaal aan te trekken. De investeerders van het businessgebouw, de groep De Vaal met onder meer Arnold en Willy Deceuninck (en niet, zoals eerder gemeld, Groep Deceuninck), Alheembouw en Trans Vanheede, worden de nieuwe geldschieters. Johan Plancke wordt de nieuwe spreekbuis van de club en zal ook instaan voor de dagelijkse leiding.

“Wie investeert, krijgt ook sportief zeggenschap”, zegt voorzitter Antoine Van Eeckhout. “Maar omdat ook de vzw KSV Roeselare nog even blijft bestaan, blijf ik voorzitter van de club. Johan Plancke wordt als zaakvoerder van de cvba wel onze nieuwe CEO. We zullen vaak overleggen en samenzitten, maar Johan wordt de man die het dagelijkse leven op KSV Roeselare zal leiden en coördineren.”

Nieuwe trainer

De nieuwe CEO verwacht eerstdaags een nieuwe trainer op Schiervelde, nadat het contract met Nico Vanderdonck eerder deze week ontbonden werd. De nieuwe wind zorgt trouwens voor nieuwe ambities in Roeselare.

“We willen niet blijven parkeren in tweede klasse en we willen niet zakken naar derde”, zegt voorzitter Van Eeckhout. “Dus kunnen we op termijn maar één kant uit : terug naar eerste klasse. Maar dit zal geleidelijk gebeuren, we willen ons niet laten leiden door blinde ambitie.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.