Frank Segaert werkt Ironman-triatlon af als eerbetoon aan overleden vriend Kasper Lagae

Frank houdt het wedstrijdpak van Kasper Lagae vast. © IB
Redactie KW

Triatleet en osteopaat Frank Segaert uit Lendelede werkte zaterdag helemaal in zijn eentje een volledige triatlon af en droeg die op aan zijn clubgenoot en vriend Kasper Lagae, die op 9 maart onverwacht overleed. Het zwemdeel werkte Frank af in zijn eigen zwembad.

Vorig jaar liep Frank Segaert met zijn vrienden een marathon. Dit jaar deed hij in zijn eentje een Ironman triatlon. “Nog vóór de coronacrisis beslisten we met een 25-tal leden van de Izegemse Triatlonclub om deel te nemen aan de Ironman in het Oostenrijkse Klagenfurt”, aldus Frank. “Door de coronacrisis werd die echter afgelast. Zelf kon ik door de crisis als osteopaat niet volledig werken en was er meer tijd om te trainen. Waarom niet eens op mijn eentje een Ironman doen in Lendelede? Zo gezegd, zo gedaan. Als eerbetoon aan mijn goede vriend en ITC-clubmaat Kasper Lagae die begin maart overleed. Ook als steun voor de familie van de 19-jarige Mathieu Viaene uit Lendelede die onlangs onverwacht overleed.”

In eigen zwembad

Frank startte met 3,8 kilometer zwemmen in zijn eigen zwembad achter zijn woning in de Heulsestraat. Hij zwom 304 lengtes van 12,5 meter. “Daarna deed ik een fietstocht van 180 kilometer via Harelbeke, Deinze en Gent. Voor mijn afsluitende marathon liep ik drie ronden van 14 kilometer rond Lendelede. Enkele van mijn vrienden liepen met mij mee ter ondersteuning, onder andere Kaspers oom Wim. Terug in Lendelede overhandigde ik het wedstrijdpakje van Kasper aan zijn vader Bart. Een emotioneel moment voor de familie.”

“De Phil (Kasper) zou ‘preus’ geweest zijn”, vervolgt Frank. “Ik heb de 180 km alleen gefietst, met veel wind, alles non-drafting uiteraard. Het was een sportief eerbetoon aan Kasper, dus mocht het zeker geen flauwe prestatie zijn.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.