FC Aalbeke kampioen: “Volgend jaar willen we moeiteloos kunnen meedraaien in tweede provinciale”

Aalbeke verloor dit seizoen slechts één keer en mocht vorig weekend de titel vieren. © VDB
Alfons Vandewynckele
Alfons Vandewynckele Medewerker KW

Zaterdag had FC Aalbeke genoeg aan een 1-1 gelijkspel op BV Otegem om daarna de titel in 3de provinciale C te mogen vieren. Na het laatste fluitsignaal werden de frustraties van de voorbije twee seizoenen volledig verdrongen. Volgend seizoen mogen de Blauwe Uilen hun ding doen in tweede provinciale. Hoe lang het geleden is dat FC Aalbeke nog eens een titel mocht vieren? Niemand die het blijkbaar nog weet, maar het was geen beletsel om eens goed door te zakken.

Wat er zat aan te komen, werd op BV Otegem bewaarheid. FC Aalbeke is de terechte kampioen en liet de concurrentie ver achter zich. Met slechts één nederlaag, dan nog op hekkensluiter Hulste Sport, waren de Blauwe Duivels voor iedereen te sterk. FC Aalbeke mag volgend seizoen zijn ding doen in tweede provinciale en ook een reeks hogerop hoopt T1 Cedric Renard een rol van betekenis te kunnen spelen.

“Het is niet de bedoeling dat we na onze titel volgend seizoen moeten vechten tegen de bierkaai”, hoopt de 41-jarige Roeselarenaar. “Met de nodige versterkingen die reeds werden vastgelegd, moeten we bekwaam om moeiteloos mee te draaien. Nog voor de deze competitie op gang werd getrapt stond de titel voorop. Na twee keer net ernaast te hebben gegrepen, mocht het dit seizoen niet meer misgaan. Van bij de start waren we dominant aanwezig. Nu de titel binnen is, willen we in schoonheid het seizoen afsluiten.”

Ontgoocheling

Sportief verantwoordelijke Gaël Agneray heeft ruimschoots zijn aandeel in de titel. De Aalbeekse ‘duivel-doet-al’, liet bij de Blauwe Uilen een nieuwe wind waaien. Hij gaf FC Aalbeke een nieuw gezicht. Van een doorsnee bescheiden club die in vierde provinciale een vaste abonnee was, dropte hij met het nemen van tal van initiatieven de ambitie er zo binnen in.

“Van bij de start waren we dominant aanwezig. Nu de titel binnen is, willen we in schoonheid het seizoen afsluiten”

“Vorig seizoen, toen we met lege handen achter bleven, was de ontgoocheling bijzonder groot. Eenmaal we die verwerkt hadden, hebben we een vuist gemaakt en nog een tandje bij gestoken. Het aantrekken van T1 Cedric Renard was onze beste keuze. Onze sportieve baas heeft een groot aandeel in de titel. Zijn inbreng en het aanwezig talent stonden deze keer borg voor een goede afloop. En ook volgend seizoen willen we in tweede provinciale van ons laten horen”, blikt Gaël Agneary reeds vooruit. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier