Club Brugge niet gerust in scheidsrechter Alexandre Boucaut voor duel tegen Standard

Club Brugge blikt op de website terug op twee eerdere minder aangename ervaringen met de betwiste ref.

© BELGA

Club Brugge maakt zich op voor de topper van zondag van de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League op het veld van Standard. Op zijn website heeft Blauw-Zwart het in een artikel met als titel ‘Club Brugge heeft nare herinneringen aan Alexandre Boucaut’ alvast uitvoerig over de scheidsrechter die de kraker in goede banen moet leiden.

“Spelleider die Club benadeelde”

“De keuze van de scheidsrechter is in ieder geval al geen evidentie. Met Alexandre Boucaut selecteerde de scheidsrechtercommissie een spelleider die Club de afgelopen twee jaar zwaar benadeelde”, klinkt het. “De topper Standard-Club Brugge van zondagnamiddag wordt geleid door de 33-jarige Alexandre Boucaut. Het is sinds zijn debuut in 2009 in eerste klasse de elfde keer dat de scheidsrechter uit Waals-Brabant een wedstrijd van Blauw-Zwart fluit. Maar zelfs neutrale waarnemers stelden dat zijn beslissingen tijdens recente ontmoetingen bijzonder nefast waren voor Club”, aldus Club.

Drie voorbeelden

Blauw-Zwart voelde zich de voorbije weken al meerdere keren onheus behandeld door de arbitrage en sportief manager Arnar Grétarsson haalde na de derby tegen Cercle al uit naar de refs. Op zijn website lijst Club nu enkele spelfase op waarbij Boucaut het het in een wedstrijd van Club Brugge bij het verkeerde eind had. Zo heeft Club Brugge het over het competitieduel op Anderlecht van mei 2012 (discutabele strafschopovertreding op Mbokani, tweemaal onterecht buitenspel Bacca), de partij van eind december 2012 tegen Kortrijk (op een onbespeelbare grasmat) en het duel van 16 mei 2013 tegen Zulte Waregem (strafschop Essevee na fout van Duarte buiten de zestien).

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.