Brugse roeier Pierre De Loof naar laatste kwalificatie voor Tokio

Pierre De Loof.© ACR
Pierre De Loof.© ACR
Redactie KW

Pierre De Loof is samen met Ruben Claeys in een dubbeltwee halfweg mei geselecteerd voor deelname aan de laatste Olympische kwalificatieregatta in het Zwitserse Luzern.

Pierre De Loof (Koninklijke Roeivereniging Brugge) en Gentenaar Ruben Claeys namen deze maand deel aan het Europees kampioenschap in het Italiaanse Varese. “We werden er dertiende en niet veertiende, want Servië roeide geen halve finale zodat wij een plaatsje opschoven”, weet de Bruggeling. “Die dertiende plaats klinkt misschien niet zo goed, maar het deelnemersveld in de dubbeltwee lag bijzonder hoog. In onze herkansing hebben we toch wat pech gehad bij onze loting en zo belandden we in de C-finale. Met de derde beste tijd in de herkansingen zouden we in elke andere herkansing wel door zijn geweest en dat is nu eenmaal het systeem van progressie op regatta’s”, vindt De Loof. “Met enkele sterke koersen en toch weer een grote stap dichter bij de wereldtop hebben we veel vertrouwen getankt richting Luzern.”

Laatste kans

In Varese had in dubbeltwee het merendeel van hun tegenstanders reeds een Olympisch ticket op zak. Zij zullen er dus niet bij zijn op de Rotsee in Luzern, van 15 tot 17 mei. De twee snelste duo’s in Zwitserland mogen naar Tokio. De Loof en Claeys zullen er wel rekening moeten houden met de concurrentie uit Australië, Canada en de VS. “Luzern is voor ons de eerste en meteen ook laatste kans op een deelname aan de Spelen, want in Varese op het EK was er geen ticket te bemachtigen”, aldus de KRB-er.

Aan de kwalificatieregatta in Zwitsersland krijgt Ward Lemmelijn, de wereldkampioen indoorroeien, wel een tweede kans. In Varese eindigde de Belgische skiffeur begin deze maand als dertiende. Een week later komt met Bruggeling Niels Van Zandweghe en Gentenaar Tim Brys, reeds geplaatst voor Torkio, de Belgische lichte dubbeltwee in actie op de wereldbeker in Luzern, van 21 tot 23 mei. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.