Zo beleefde Filou Oostende de bekerfinale tegen Antwerp Giants

BC Oostende kon zondagavond voor de zevende keer op de rij de beker pakken en trok met vijf supportersbussen naar Vorst Nationaal. Maar het waren de Antwerp Giants die aan het langste eind trokken en te sterk waren met 70-76. We beleefden de dag door de ogen van de Oostendse supporters.

Carlos (links) en de sfeergroep

Voor vertrek krijgen de supporters nog elk een drankje aangeboden. De sfeermakers staan klaar met hun trommels om te vertrekken. Carlos is al zeker 50 jaar supporter van BC Oostende. “Iedere overwinning is eigenlijk formidabel. Voor mij persoonlijk was de mooiste overwinning, toen we Okapi Aalstar klopten”, zegt Carlos. “We zullen onze spelers de hele wedstrijd aanmoedigen en proberen naar de overwinning te loodsen.”

Egide en zijn vrienden
Egide en zijn vrienden

Ook Egide en zijn vrienden vertrekken in gele outfit naar Vorst. Egide is een fervente supporter. “De Giants zijn goed bezig en we hebben een aantal geblesseerden (onder andere Maric), dus het zal niet gemakkelijk worden. Elke wedstrijd is eigenlijk speciaal en als supporters hebben we een dicht contact met de spelers. Ik heb ook heel lang gevoetbald, maar de basketwereld is toch iets anders (lacht), heel plezant!”

Carlos in actie met zijn trompet
Carlos in actie met zijn trompet

Gedurende de wedstrijd zitten Carlos en zijn vrienden in het gele vak de sfeer te bepalen met hun instrumenten en gezangen. Af en toe zijn er even heroplevingen als Oostende tot op een aantal punten van de Antwerp Giants nadert, maar ze raken er niet over. Carlos’ analyse is simpel op het einde: “We hebben niet goed gespeeld.”

Brian (rechts) en een goede kameraad
Brian (rechts) en een goede kameraad

Brian is al supporter van kleinsaf en heeft alle bekerfinales van de laatste 10 jaar gezien. “Het is de slechtste bekerfinale in jaren. De sfeer was vandaag niet goed, De Antwerp Giants hebben verdiend gewonnen, maar we kunnen nog altijd de titel pakken en op Europees niveau een mooi resultaat behalen”, eindigt hij met een positieve noot.

Sportief manager Philip Debaere geeft enige duiding bij de 70-76-bekernederlaag van Filou Oostende.”Antwerp was de betere ploeg in de finale. Wij liepen zeker dertig minuten achter de feiten aan. Alleen in de laatste tien minuten toonden we wat weerbaarheid. Sterke shots van Schwartz brachten ons wat terug tot we opnieuw balverlies leden. Dan was de match helemaal gedaan”, reageert sportief manager Philip Debaere.

Gefrustreerd

“Antwerp speelde heel agressief en kwam met heel veel weg. Hierdoor hebben we ons gefrustreerd. Dat was waarschijnlijk de bedoeling. Als we de gefrustreerd zijn, spelen we geen basketbal. We moesten met evenveel agressie gereageerd hebben. Ik ben het niet eens met wie beweert dat agressie niet in onze ploeg steekt. Zonder agressie kan je niet de beste defensie van de competitie hebben. Het kwam er bij ons in die finale onvoldoende uit. Bij momenten zag je dat wel. We konden nooit het momentum vasthouden om die wedstrijd te keren. We kwamen wel dichter. Wanneer het moment er was om het verschil te maken, lukte het niet meer. We leden ook teveel balverliezen. In het laatste kwart waren die dodelijk.”

Natuurlijk moest er ooit een eind aan die reeks trofeeën komen. Maar dat einde mag slechts tijdelijk zijn. Debaeres opmerking is duidelijk: “De dag dat je je neerlegt bij een verlies, ben je niet goed bezig.”

Bekijk ook onze fotospecial en instastory op @kw.be.

(LM/ PR/Foto’s: LM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.