Zeven coronabesmettingen bij Filou Oostende

Olivier Troisfontaines testte als eerste positief.© VDB
Olivier Troisfontaines testte als eerste positief.© VDB
Redactie KW

Het coronavirus slaat hevig toe bij Filou Oostende: zes spelers en één staflid zijn besmet. Het hele team blijft in quarantaine.

De besmetting van Olivier Troisfontaines, die vorige maandag al positief testte, was het begin van de corona-ellende in Oostende. Donderdag testten nog twee andere spelers positief. Meteen werden de competitiematchen tegen Okapi Aalstar (vorige vrijdag) en in Luik (vorige zondag) uitgesteld. Een derde testronde verdubbelt het aantal besmette spelers tot zes in de kern van Oostende. Ook één staflid is besmet. Dat vormt een totaal van zeven Filou-besmettingen. De anderen testten maandag allemaal negatief.

Spelers en staf die sinds donderdag al in quarantaine verblijven, respecteren die isolatie minstens tot woensdag. Individueel onderhouden ze wel hun conditie. Of de volgende competitiewedstrijd, Oostende-Leuven Bears op vrijdag 30 april, op de voorziene dag zal kunnen plaatsvinden, hangt af van latere testen deze week. Filou Oostende wil de namen van de nieuw besmette spelers niet bekendmaken.

Testevent

Filou Oostende wil zich ook kandidaat stellen voor een testevent in mei of juni. “We hebben een uitgewerkt protocol klaar tot in de details, maar we wachten op het kader dat is aangekondigd door de Vlaamse regering”, zegt persverantwoordelijke Jurgen Vanpraet. “De Versluys|Dôme is één van de best mogelijke zalen voor zo’n testevent.” (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.