https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wibac vrouwen One kijkt na goede competitiestart vooruit

Wibac met boven: coach Steven Verhulst, Jana Masson, Lies Vande Meulebroucke, Karo Bonte, Emma Degrande en Pauline Verfaillie. Onder: Marlies Devos, Rhûne Cottyn, Nienke Dejan, Lieze Verhagen, Chayenne Vandevelde en Syme Bonte. © jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

De vrouwen van Wibac hebben tegen Desselgem hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Zondag is er de verplaatsing naar Wevelgem-Moorsele. Moeilijk, denkt Emma Degrande.

“We hebben tijdens de voorbereiding veel oefenmatchen gespeeld, wat goed was om op elkaar ingespeeld te raken”, zegt de 24-jarige post Emma Degrande uit Ledegem, die als opvoedster werkt bij mensen met een verstandelijke beperking in de Branding in Kuurne. “De eerste competitiematch tegen Desselgem hebben we alvast kunnen winnen, maar we zullen toch nog wat efficiënter moeten worden, en ook het samenspel kan altijd nog beter.”

“De volgende tegenstander is Wevelgem-Moorsele. Ik verwacht dat het sowieso geen makkelijke wedstrijd zal worden. We kunnen moeilijk onze tegenstanders inschatten dit jaar, omdat er hier en daar ploegen zijn waar er door corona natuurlijk heel wat gewijzigd is. Er zullen wel speelsters zijn die door het lange stilliggen besloten hebben om ermee te stoppen, of die een transfer gemaakt hebben naar een andere ploeg, bijvoorbeeld. Bij ons is er één speelster bijgekomen, en we hebben ook een nieuwe coach. Vòòr corona waren er bij Wibac al een aantal speelsters gestopt.”

Vriendschap

“Uiteraard willen we zo hoog mogelijk eindigen, maar we willen vooral als team blijven groeien doorheen het seizoen. Het amusement en de vriendschap komen altijd op de eerste plaats voor mij. Ik ben bij Wibac gestart met basketbal en zal ook mijn laatste wedstrijd hier bij Wibac spelen. Dat is zeker. Met corona heb ik er even aan gedacht om te stoppen, maar nu we weer bezig zijn, ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb.”

“Momenteel zijn er gelukkig geen geblesseerden of geschorsten in het team. We kunnen dus op de voltallige kern rekenen in deze competitiestart. Op naar Wevelgem voor een tweede zege!” (RV)

Zondag 3 oktober om 17 uur: Holstra Wevelgem-Moorsele Two – Wibac One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.