Wesley Mahieu en VK Iebac Ieper willen stunten

Wesley Mahieu van WK Iebac. (foto EF)
Anton Peene Reporter

VK Iebac Ieper werd dit jaar geteisterd door veel blessures en staat zo pas op een voorlopige negende plaats in tweede provinciale. In de resterende matchen wil de ploeg nog een gooi doen richting de top vijf, te beginnen met de derby tegen Langemark.

Tegen Sijsele werd met 83-70 verloren. Wesley Mahieu tekende voor acht punten. “We kenden dit seizoen al veel blessures en zo zal het moeilijk worden om onze ambities waar te maken”, zegt Wesley. “Zelf ondervond ik ook al last van een gekanteld bekken. Desondanks konden we ook al mooie prestaties neerzetten, zoals de thuiszege tegen Tielt. We waren toen slechts met zeven man en beschikten over geen enkele center. Het was een zege op inzet en mentaliteit.”

Zaterdag is er de derby tegen Langemark. Daar verloor Iebac met 65-61. Langemark staat tweede met 16 zeges uit 19 matchen. “We lieten het toen liggen in het eerste kwart met te veel gemiste vrijworpen. In het laatste kwart kwamen we zelfs weer op voorsprong, maar het dubbeltje viel aan de verkeerde kant. Nu willen we dit zaterdag rechtzetten.”

Afscheid

“Niemand komt graag naar Iebac en we willen graag iets extra brengen voor eigen volk. Het wordt een fijne derby, veel spelers hebben een verleden bij de tegenstander. Ook in de zes andere matchen willen we het seizoen nog in schoonheid eindigen. Zo kunnen we met een goed gevoel afscheid nemen van Francis Montefesta. We appreciëren hem enorm, hij is echt een topper. Op iedere coach staat echter een bepaalde termijn en ik denk dat zijn opvolger Johan Noppe die ideale persoon is om onze ploeg verder te kneden. Nu nog hopen dat de vele blessures snel herstellen.” Wesley Mahieu (31) speelt al sinds zijn elfde bij Iebac. “Ik speel hier nu 20 jaar”, zegt Wesley. “Ondanks verschillende aanbiedingen ben ik mijn eerste liefde steeds trouw gebleven. Ik voel me hier goed en kreeg de kans om in alle provinciale reeksen te spelen. De kans is klein dat ik snel zal veranderen van club. Ik ben hoofdzakelijk forward, maar door de afwezigheden schoof ik al vaker door naar de centerpositie. Dat is best opmerkelijk gezien ik 1,72 meter meet”, aldus Wesley, die werkt bij Vondels en verder nog jeugdtrainer is. “Ik heb de U14-A onder mijn hoede. Eind maart spelen we de halve finales van de Beker van West-Vlaanderen. Dat is best opmerkelijk voor onze club.” (API)

Zaterdag 16 maart om 20.15 uur: VK Iebac Ieper One Rapid Langemark One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier