Vraagtekens bij Vagant Kortrijk na basketstop

De spelers van BC Vagant missen zoals zoveel basketters en basketsters de competitie. Voorzitter Thomas Deryckere houdt zijn mailbox in de gaten, benieuwd wanneer er groen licht komt van de hogere basketkringen, maar blijft er realistisch bij. Het duurt wellicht nog maanden.

Thomas Deryckere. © gf

“Omwille van corona was de competitie al later gestart. Zo hebben we de eerste bekermatchen al laten schieten”, aldus Thomas. “Omwille van de coronarisico’s, die we nog niet wilden nemen, de verre verplaatsingen ook. Met een halve voorbereiding konden we gelukkig enkele goeie oefenmatchen spelen tegen gelijkwaardige Oost-Vlaamse ploegen. Coach Jean-Luc Staelens had er zich voor ingezet.”

“Voor de competitie waren we goed gestart, vooral de nipte winst op SKT Ieper deed deugd, al waren we meer met onze gedachten bij Robrecht Grymonprez, die met een breuk werd afgevoerd. Hij heeft nog een lange revalidatie voor de boeg.”

“Direct na de competitiestop hebben we nog doorgetraind, maar dan met 6-7 spelers per training. Zo wilden we het risico beperken. Maar nu doet iedereen op eigen houtje wat aan sport. Opnieuw opstarten zal niet evident zijn. Hopelijk weten we het enkele weken vooraf, zodat we weer kunnen opbouwen.”

Rondvraag

“In de spelersgroep bespreken we de nieuwe ontwikkelingen via een rondvraag. De meesten hebben thuis een gezin met kinderen en hebben op het werk al redelijk wat persoonlijke contacten. Basket is dan een extra risico die iedereen neemt als de competitie weer zou starten. De Bond werkt verschillende scenario’s uit, hoe eventueel de competitie kan hervatten, maar zoals de regels nu streng zijn, zien we dat niet op korte tijd gebeuren. Hervatten in januari is zelfs nog optimistisch. In elk geval, mocht de competitie terug opstarten, zullen we er wel opnieuw in meegaan.”

Kriebelen

“Intussen moeten we ook kijken als ons vrienden-concept nog haalbaar blijft met al die jonge dertigers. We evalueren dat jaar na jaar en zien dan wel. Het is een feit dat het na enkele weken zonder basket wel weer begint te kriebelen”, geeft Thomas toe. (SJK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.