VK Iebac Ieper One wint topper en kroont zich tot kampioen

Redactie KW

De Ieperlingen zijn nu zeker van de titel in eerste provinciale en stijgen zo na één seizoen al opnieuw naar tweede landelijke.

De titel kon VK Iebac Ieper One nog nauwelijks ontsnappen. Op bezoek bij eerste achtervolger Alumes Moorsele One volstond zelfs een nederlaag met maximum achttien punten verschil om de titel te veroveren. De bezoekers begonnen echter bijzonder zenuwachtig aan de wedstrijd en keken na tien minuten tegen een 24-12-achterstand aan. VK Iebac One herpakte zich in het tweede quarter en leidde aan de rust zelfs met vier puntjes verschil: 34-38. Ook na de pauze bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar het waren uiteindelijk Klaas Pieters en Gilles Dewaele die de Ieperlingen over de streep trokken: 56-61.

“Ik denk dat we bewezen hebben dat we een verdiende kampioen zijn”, aldus een trotse voorzitter Bernard Bode. “De spirit en vechtlust is uitstekend in deze ploeg. Het doet mij dan ook plezier dat we deze groep konden samenhouden. We willen nu een basis leggen voor de toekomst. In tweede landelijke mogen we volgend seizoen de middenmoot ambiëren, als we gespaard blijven van blessures.”

(KPL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.