Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen

Jasmina Rosseel was in 2019 matchwinnaar voor Blue Cats Ieper met 25 punten. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

Zondag staat in De Koninklijke stallingen in Oostende de West-Vlaamse bekerfinale tussen House Of Talents Spurs Three en Basket SKT Ieper One op het menu. Het wordt uitkijken naar Jasmina Rosseel die heel wat bekenden tegen het lijf loopt.

Jasmina Rosseel speelde in 2019 haar laatste bekerfinale met Blue Cats Ieper. Tegen Basket Waregem knalde de Wevelgemse haar ploeg toen in de allerlaatste seconde naar de winst. De partij werd gespeeld in… Kortrijk. “Het zal een blij weerzien zijn met heel wat speelsters met wie ik de iconische dubbel pakte”, vertelt de 34-jarige topscorer. “Die dubbel pakten we met Blue Cats Ieper in 2012. Toen was dit ook met Loes Breughe, de zusjes Eva en Sien Devliegher, Celine Lemmens… die nu bij Ieper actief zijn. Ieper speelt in eerste landelijke, een reeks hoger dan wij, waardoor we met een voorgift van 5 punten aan de partij mogen beginnen. Vooraf was het ons doel de finale te halen. De druk zal in ieder geval niet bij ons liggen. We staan aan de opworp als underdog. Als alle puzzelstukjes kloppen bij ons en iedereen zijn wedstrijd speelt, zijn we zeker niet kansloos. Een bekerpartij moet altijd gespeeld worden. We kijken er heel hard naar uit en geloven er in.”

Jasmina is bezig aan een heel sterke campagne bij haar team in tweede landelijke. “Ik mag zeker niet klagen met het niveau dat ik nu haal. De eerste acht weken was ik geblesseerd maar daarna vond ik het juiste ritme.”

“Voor ik bij de ploeg kwam, kende ik bijna niemand. Ik vernam dat de ploeg het jaar daarvoor ergens achteraan bengelde. Toen het seizoen goed op gang was geschoten, was de top vijf de ambitie. Dat zou leuk zijn geweest. Maar plots streden we mee voor de titel. We werden uiteindelijk vicekampioen. Heel wat speelsters bleken een meerwaarde in hun rol. Het was aanvankelijk een heel nieuwe ploeg met een kern van acht speelsters, aangevuld met jeugd. Dat had een paar maanden nodig. De meesten blijven aan boord dus kunnen we verder blijven groeien volgend seizoen. Ook ikzelf ga nog een jaartje verder. In tweede landelijke is dit zonder druk, voor mij hoeft dit niet meer”, aldus Jasmina Rosseel.

(ELD)

Zondag 19 mei om 17.30 uur, De Koninklijke stallingen Stedelijk Sportcentrum Oostende: Basket SKT Ieper One House Of Talents Kortrijk Spurs Three.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier