Twee toppers in de titelrace voor Basket Tielt Two

Hans Verbrugge. (foto a-WD)
Redactie KW

De strijd om de titel in vierde provinciale A is razend spannend met drie ploegen die nek aan nek het kampioenschap willen veilig stellen. Voor Tielt worden het twee uiterst belangrijke weken met twee toppers tegen titelkandidaten Deerlijk-Zwevegem en Basket Izegem.

“We kunnen alvast zeer tevreden terugblikken op het seizoen tot zo ver in de competitie”, opent Hans Verbrugge, ondervoorzitter van de club. “De vereiste met de Two in vierde was om over te gaan naar derde en dus kampioen te spelen. Vorig jaar hebben we dat net gemist. Voor de One was het niet het doel om het zo goed te doen, al hadden we dat wel gehoopt. Zij staan momenteel aan de leiding in tweede en kunnen dus mogelijk over gaan naar eerste.” Zondag is er de topper tegen leider BC Lamett Deerlijk-Zwevegem Four. Tielt staat derde, maar met twee wedstrijden minder gespeeld waardoor ze eigenlijk eerste kunnen staan, samen met Izegem dat één wedstrijd minder speelde dan de leider. “Tegen Deerlijk-Zwevegem hebben we thuis vlot gewonnen, maar nu trekken we naar daar en dat zal een pak moeilijker zijn, denk ik. We zijn wel voltallig, dus het moet zeker mogelijk zijn om opnieuw een zege te boeken tegen hen. Als alle neuzen in dezelfde richting staan, moet dat hopelijk wel lukken. Tegen Deerlijk verliezen zou misschien nog geen ramp zijn, maar we gaan ervan uit dat we ze allemaal zullen moeten winnen om kampioen te worden.”

Titelfavoriet

De week erop is er weer een topper tegen Izegem. “Izegem heeft een sterke thuisreputatie”, weet Hans. “Ze wonnen net nog thuis van Deerlijk en ze zijn bovendien altijd maar sterker geworden doorheen het seizoen. Tegen ons waren ze niet zo super, maar nu zijn ze beter ingespeeld op elkaar en blijven ze maar winnen. Toch denk ik dat wij favoriet zijn om kampioen te spelen. We hebben al gewonnen van Izegem én van Deerlijk. Lauwe was ons zwarte beest, waar we twee keer van verloren.” (RV)

Zondag 24 maart om 13 uur: Deerlijk-Zwevegem Four – Midwest Tielt Two.

Zaterdag 30 maart om 18 uur: Midwest Tielt Two – Basket Izegem Four.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier