“Teleurstelling in de eerste helft, energie na de rust”

Servaas Buysschaert, met shirtnummer 14, is heel tevreden met zijn ruime speelkansen.© PR
Servaas Buysschaert, met shirtnummer 14, is heel tevreden met zijn ruime speelkansen.© PR
Redactie KW

Filou Oostende is één van de allerjongste teams uit de Champions League. Eén van die jongeren is Servaas Buysschaert die bijna 22 minuten kreeg in het duel tegen Brindisi.

“We speelden zwak in de eerste helft. Dit is teleurstellend. Het is vooral onze schuld dat Brindisi heel veel kon scoren, vaak uit easy baskets. Bij ons ging er toen niets binnen. Op een bepaald moment viel het tegen bij ons en viel het heel goed mee bij hen. Als je 58 punten in de eerste helft slikt, kan je geen matchen winnen. We hadden ook snel foutenlast: twee big guys met twee fouiten na zes minuten. Hoe komt dat? Ik speelde tegen een heel fysieke speler en dan moet ik proberen fysiek te reageren. We vochten voor de bal. Dan komt er al rap eens een fout. Dat is niet erg. Ik maak liever een fout dan dat ik twee gemakkelijke punten toelaat. Die eerste aanvallende fout moet ik op de beelden herbekijken”, zegt Servaas Buysschaert (9 punten, 1 rebound, 1 steal). “Na de rust wonnen we beide quarters met eenzelfde 22-17-score.”

In de tweede helft stonden Haris Bratanovic en Servaas Buysschaert vaak samen op het terrein.

“We zijn twee 5-spelers. We combineren dat goed. Ik verdedig op de 4-positie en hij valt aan op de 4-positie omdat hij een veel beter shot dan ik heeft. Hierop moeten we nog veel trainen. Zo krijg ik ook veel minuten op twee posities”, beseft Buysschaert. “Met de jonge gasten vonden we in het laatste kwart ook een soort energie die we voordien niet hadden. Het is spijtig dat we niet tot op vijf of zes punten naderden. Neen, de winst zat er nooit echt in. Het zou heel mooi geweest zijn ye kunnen winnen maar dat zou niet echt onze verdienste zijn.”

Binnen twee weken speelt Oostende al opnieuw tegen Brindisi. “In het zuiden van Italië zal het nog moeilijker zijn maar we weten nu al tegen wie we zullen staan en wat we kunnen proberen om harder te gaan. We proberen de energie te hebben die we thuis niet hadden. We onthouden ook dat we de twee quarters in de tweede helft wonnen. Het is helaas jammer dat je die eerste helft met 22 punten verliest.”

Bij gelijkheid in de rangschikking, zeker in een kleine poule, is het onderling verschil heel belangrijk. “In de slotfase schoten ze een driepunter in mijn gezicht binnen. En dan scoorden ze nog een laatste driepunter op de buzzer. Onze turnover is jammer, maar die bom vanop elf meter is ook jammer. Het is veel om met twaalf punten of meer te winnen in Brindisi. Maar alles kan als je kan winnen tegen Europees kampioen San Pablo Burgos. Die Spanjaarden blikten Darussafaka deze week met dertig punten in.”

Servaas Buysschaert, met geboortejaar 1999, is één van de zes Filou-jongeren. Dat is de helft van de ploeg. “Ik ben nog jong en er zijn er nog vier jonger dan mij. We spelen wel in een ploeg die deelneemt aan de Champions League en meedoet voor de Belgische landstitel. Dat is heel speciaal. Wanneer we met de jonge gasten met energie spelen, kunnen we toch iets. We proberen steeds die energie te brengen. We maken een kans wanneer we heel de match met die energie kunnen spelen.”

Zondag volgt een competitiematch van Oostende, thuis tegen Bergen. “We zijn tevreden. Het is pas onze derde competitiewedstrijd. Brindisi telde al tien competitiematchen.”

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.