Tegenstander Oostende in finale play-offs bekend: Antwerp Giants

In de finalewedstrijden treft Oostende opnieuw Antwerp Giants. © BELGA/TOM GOYVAERTS

De Antwerp Giants hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de finale van de Belgische play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketbalkampioenschap. Antwerp won in de halve finale in de eigen Lotto Arena zijn vijfde en beslissende wedstrijd van de ‘best-of-five’ tegen Limburg United met 76-64. In de finale zullen de Antwerpenaren het opnemen tegen Oostende, dat woensdag zelf Luik uitschakelde (3-1).

In een gelijkopgaande partij doken de Antwerp Giants met een krappe 35-32 voorsprong de rust in. In de tweede helft diepte de thuisploeg de score verder uit. De Amerikaan Rasir Bolton was de grote man bij Antwerp met 28 punten en vier rebounds. Bij Limburg was Jonas Delalieux het productiefst met zestien punten en zeven rebounds.

De finale in de Belgische play-offs tussen Antwerp en Oostende gaat maandag van start aan de Belgische kust en wordt ook volgens een ‘best-of-five’ gespeeld.