Streekderby tussen Heuvelland en Langemark ontsierd door vier uitsluitingen

© (Foto Unsplash)

In tweede provinciale draaide de basketbalderby tussen Heuvelland en Langemark uit op een stevige afknapper. Er vielen vier uitsluitingen te betreuren.

De partij, bijgewoond door 300 thuissupporters, escaleerde na amper drie minuten in het tweede quarter. Er werd wat geduwd en getrokken na een balverlies waarna een speler van Heuvelland probeerde uit te halen naar iemand van Langemark. De drie spelers van Langemark die nog op de bank zaten schoten hun ploegmaat te hulp.

Er kwam ook wat volk uit de tribune het veld opgelopen en ook de bank van Heuvelland moeide zich met het gebeuren. De wedstrijd lag een kwartier stil voor er weer gespeeld kon worden. Ondertussen probeerden de scheidsrechters van dienst de situatie te reconstrueren en te beslissen welke beslissingen er moesten genomen worden.

De speler van Heuvelland die probeerde uit te halen en de drie spelers van Langemark die op de bank zaten werden uitgesloten. Van de bank van Heuvelland werd er niemand uitgesloten. Langemark moest de wedstrijd met vijf spelers afwerken en verloor met 84-78.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier