Sterk Filou Oostende stuurt Bergen puntenloos naar huis

Filou Oostende speelde een sterke partij tegen Bergen. © VDB
Redactie KW

In een fysiek stevige topper nam Oostende in een bijna perfect derde kwart afstand van Bergen. De kustploeg won deze aantrekkelijke wedstrijd met 79-53 en blijft de enige ongeslagen leider.

Randolph, Booth, Buysschaert, Djordjevic en Gillet vormden de Oostendse basis in de topper tussen de landskampioen en de vicekampioen van het vorige seizoen.

Fouten van Buysschaert

Booth opende na 51 seconden met een lekkere bom de score die via 8-2 naar 16-8 een groter verschil aannam. Na zes minuten stapte Buysschaert met twee fouten naar de bank. Nadat Bergen tot 16-12 naderde, driepunterde Troisfontaines naar 19-12.

In de tiende minuut vierde Buysse, die in Comblain bij een valpartij zijn heup geblesseerd had, zijn heroptreden. Het initiële kwart eindigde op een gering verschil van twee eenheden, 20-18. Daarna lag de match een hele poos stil door een technisch probleem aan het scorebord.

Van der Vuurst, Buysse, Bratanovic, Jantunen en Troisfontaines vatten het tweede kwart voor Oostende aan. Een compleet ander vijftal dus dan bij aanvang van het initiële kwart. Buysse vond meteen de goede richting met een bom na 11’15”: 25-20. Maar de Borains namen bij 26-27 voor het eerst de leiding over. Beide teams speelden even haasje-over: 31-29, 31-34 en 35-34.

Aansluitingstreffer van Marinelli

Op assist knalde Booth vanuit de linkerhoek een pittige bom binnen: 38-34. In de voorlaatste seconde voor de rust driepunterde Marinelli echter de aansluitingstreffer (38-37) in het netje. Booth (negen punten, twee rebounds en twee assists) en Nzekwesi (veertien punten en drie rebounds) hadden halverwege de namiddag de beste evaluatie.

Het was aan Randolph om het derde kwart met een bom te openen: 41-37. Maar te snel maakte Buysschaert zijn derde fout. Dat derde bedrijf was amper 3’51” jong of Bratanovic plaatste al een verschil van tien eenheden (49-39) op het bord. Zeven punten van Randolph en vier punten van Bratanovic zorgden voor een 11-2-run.

Een bom van Gillet dwong de coach van Bergen tot een time-out: 52-39 na 24’32”. Twee knappe korven van Djordjevic, waarvan een na een sublieme assist van Bratanovic, verhoogden de score naar 56-41. Maar ook Bratanovic liep tegen een derde fout aan. Gillet (bom) en Randolph (tweepunter) duwden de score (61-42) in de richting van een twintiger.

Indrukwekkende verhoudingen

Oostende beperkte de bezoekers tot amper zeven puntjes tussen de 21ste en 30ste minuut. Vijf Oostendenaars hadden in dat derde bedrijf negen assists uitgedeeld. De verhouding in de rebounds was in die matchfase ook indrukwekkend: dertien tegen twee.

Na het halfuur (62-44) zette Randolph de twintiger (67-46) op het bord. Nog 6’31” op de klok. Boeken toe. In de voorlaatste minuut kregen ook Waleson en Pintelon hun speelkans toen ze bij 77-51 Buysschaert en Troisfontaines vervingen. Oostende blijft halverwege de nationale ronde van de BNXT League ongeslagen aan de leiding.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.