Spirou geen partij voor Filou

Thomas Welsh maakte maar liefst 20 punten in Charleroi©VDB / Bart Vandenbroucke archieffoto Bart
Thomas Welsh maakte maar liefst 20 punten in Charleroi©VDB / Bart Vandenbroucke archieffoto Bart
Redactie KW

Met vijf spelers in de dubbele cijfers en een afwerking van het team aan een hoog percentage heeft Filou Oostende moeiteloos met 73-94 gewonnen in Spirou Charleroi.

Geen van beide teams was compleet. Charleroi miste de geblesseerden Samardzic en Hammink. Bij Oostende was er een mix van ziekte en blessure: Bratanovic, Buysschaert en Gillet.

Oostende, geprikkeld na de thuisnederlaag tegen Bergen, nam bijna meteen de teugels in handen. Goloman en Lambrecht startten het best: 6-2. Libert zorgde nog voor 7-6, maar toen nam Oostende de controle over.

De wedstrijd was niet eens vier minuten jong toen Nakic na fout van Botuli 7-18-cijfers op het bord spijkerde. Een verschil van tien punten in het vroege matchbegin na een 0-12-run. In de achtste minuut viel de jonge Waleson in.

Vier 19-jarigen

Op dat ogenblik had Schwartz vier jongens van het geboortejaar 2001 tussen de lijnen: van der Vuurst, Sylla, Nakic en Waleson. Het verschil nam tot vijftien punten toe wanneer Van der Vuurst de 21-36-stand aan het eind van het eerste quarter vastlegde.

Vroeg in het tweede kwart diepten Van der Vuurst en Buysse de kloof uit. Na 12’47” knalde Waleson op assist van Van der Vuurst de twintiger (24-44) door het netje. Charleroi hing compleet in de touwen. Geen enkele Karolinger kon zijn man stoppen.

Gelukkig scoorde Tim Lambrecht, het talent uit Nieuwpoort, 16 punten aan 70 % (waarvan 3 op 3 bommen) voor Spirou in de eerste helft. Halverwege de avond leidde Oostende met 37-59. Van der Vuurt (13), Welsh (12) , Sylla (9), Nakic (8) en Buysse (7) waren toen de Oostendse topschutters.

Net geen century

Oostende had onvoldoende zin om na de rust even hard op het gaspedaal te duwen. Wel slaagden de geelhemden erin Tim Lambrecht beter te bewaken. Maar aanvallend liep het minder lekker. De kansen op een unieke century-score in de Spiroudôme slonken.

Lambrecht bracht de thuisploeg dichter tot 50-72, maar twee bommen van Troisfontaines zorgden toch voor 52-78 aan het halfuur. Halverwege het vierde kwart tekende Mwema met zijn enige field-korf, een knappe bom, 61-88 aan.

Zouden de jonge Oostendenaars toch nog de century-score grijpen. Neen, Oostende baskette in dat laatste wedstrijdschuifje te slordig en verzamelde bovendien acht balverliezen. De wedstrijd eindigde op 73-94. Oostende voelde nauwelijks of geen weerstand van Charleroi. Welsh (20), Sylla (14), van der Vuurst (13), Troisfontaines (12) en Nakic (10) boekten dubbele cijfers in een topper die nooit enige spankracht kende. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.