Saar Bogaert blijft jaartje langer aan boord bij ION Basket Waregem: “Liefde voor basket is groot”

Saar Bogaert. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

De dames van ION Basket Waregem trekken zondagmorgen naar Charleroi om er CEP Ladies Basketball partij te geven. De ploeg van kapitein Saar Bogaert (29) verzekerde zich vorig weekend definitief van deelname aan de play-offs.

Op het veld van Basket Lummen werd het vorige week een nagelbijter vanjewelste. Na een ongemeen spannende slotfase trok ION Basket Waregem met het kleinste verschil aan het langste eind.

“Net als de afgelopen weken waren we defensief niet klaar om de partij aan te vatten”, doet Saar haar verhaal. “Offensief waren we wel bij de les maar we lieten de tegenstander maar al te gemakkelijk scoren. Vroeger hadden we dit in de derde periode. Gelukkig is dit verleden tijd en trekken we het laken na de break naar ons toe. In money time staan we er. We zijn op dat vlak al een stuk meer ervaren geworden.”

Geen cadeau

“Waals basket om 11 uur ‘s morgens is geen cadeau”, gaat de Waregemse verder. “Thuis verloren we onterecht met het kleinste verschil. Nu willen we de drie punten richting Waregem meenemen. Iedereen ziet het alvast zitten. Het geloof in een goeie afloop is er.”

“Als ploeg zetten we dit seizoen weer stappen. Door het uitvallen van Sanne Desplenter was het even nadenken. Kato Bevernage nam haar rol over, voor het eerst tegen Laarne. Het was nog even zoeken maar ondertussen heeft ze het ritme gevonden. Dat doet het vertrouwen in de ploeg goed. Winnen we dit weekend, dan gaan we vol goeie moed richting burenduel tegen House Of Talents Kortrijk Spurs in onze eigen De Treffer.”

“Het geloof om ook die wedstrijd tot een goed einde te brengen en nog op een zesde plaats te eindigen is er.”

Ook volgend seizoen is Saar nog aan zet bij Waregem. Momenteel is ze nog onmisbaar voor de ploeg van coach Frederic Claessens. “Het was geen evidente keuze om al dan niet verder te doen”, zegt Saar nog.

“De liefde voor basketbal nam opnieuw de bovenhand. Ik kan het spelletje nog niet missen. Dit is echt een toffe groep die telkens weer opnieuw stappen zet. Hier wil ik ook volgend jaar nog deel van uitmaken. Vooral defensief heb ik nog mijn rol in de ploeg”, aldus Saar. (ELD)

Zondag 10 maart om 11 uur: CEP Ladies Basketball – ION Basket Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier