Renild Coorevits: “Waregem zaterdag eventjes de vijand”

Renild Coorevits van Basket Desselgem. (foto ELD)
Redactie KW

De dames van Basket Desselgem wonnen vorig weekend voor het eerst dit seizoen. Tegen TeleVoIP Zedelgem Lions werden het duidelijke 84-33-cijfers. Komend weekend staat de stadsderby tegen ION Basket Waregem in De Treffer op het programma.

Desselgem, dat na vijf speeldagen nog niet kon proeven van een zege, deed wat het moest doen tegen Zedelgem, dat eveneens een 0 op 6 liet noteren.

“We hadden deze confrontatie aangeduid als een must win”, vertelt Renild Coorevits (24), die met haar 19 punten een ruim aandeel had in de zege van haar ploeg. “Ondanks de ruime zege konden we pas definitief na de rust afstand nemen na een 27-2 tussensprint in de derde periode.”

Voor Renild was dit pas de eerste wedstrijd van het seizoen. “Door mijn job als kiné bij de eerste damesploeg van Waregem, die in eerste nationale uitkomt, kon ik pas voor het eerst aantreden. Ik had echter niet het gevoel dat ik lang niet op het parket stond. We voelden elkaar goed aan, vooral na de rust.”

Ook tegen Waregem is Renild (24) dit weekend van de partij. “We moeten realistisch zijn tegen een jong team dat zich versterkte met eigen jeugd”, gaat de naar Deerlijk uitgeweken Desselgemse verder. “Er zijn speelster bij die we al lang kennen, en bij ons was meer dan de helft in het verleden actief bij Waregem, wat toch voor wat extra gezonde stress zorgt.”

Kinesist

“Momenteel ben ik echter meer in de sporthal van Waregem terug te vinden dan in Desselgem zelf door mijn job als kinesist bij de One. Dan ben ik uiteraard supporter voor Waregem, maar nu zal dit eventjes anders zijn en zal mij dit niet tegenhouden om voor de winst te gaan. Waregem zal eventjes de vijand zijn (lacht).”

“Dit seizoen hebben we door omstandigheden nog maar één keer kunnen aan het langste eind trekken, dus is ons doel het behoudt. Ploegen als Blue Start Brugge en De Panne moeten we net als Zedelgem achter ons kunnen laten. Ik heb er alvast vertrouwen in”, besluit Renild Coorevits.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.