Oostende klopt Kangoeroes en is de enige leider

Jito Kok verdedigt op Amar Sylla.© VDB
Jito Kok verdedigt op Amar Sylla.© VDB
Redactie KW

Zonder veel poespas heeft Filou Oostende met 94-70 gewonnen tegen Kangoeroes Mechelen. In combinatie met de nederlaag van Bergen tegen Limburg United is de Oostendse zege voor de koppositie.

Dinsdagavond had Oostende-Kangoeroes plaats, een match die zondag 28 maart uitgesteld was wegens een corona-uitbraak bij de Mechelaars. Kangoeroes miste dinsdag drie spelers: Deroover (corona), Kherrazi (voedselvergiftiging) en Bogaerts (griep). Oostende had zelfs vier afwezigen: Troisfontaines (corona) en Nakic (enkel) voegden zich bij de langdurige geblesseerden Bratanovic (lies) en Buysse (voet).

Gjergja plaatste Buysschaert, Mwema, Gillet, Schwartz en Djordjevic aan de opworp: vijf Belgen dus want Djordjevic heeft ook de Belgische nationaliteit.

Gillets eerste driepunter opende de score. Het duo Gillet-Schwartz realiseerde een vroege 8-0. Lasisi, Loubry, Clark en Kok antwoordden kordaat met een 0-13-run. Pas in de negende minuut driepunterde Mwema Oostende opnieuw voorop: 17-15. Die bom was de aanvang van een 13-1-rush tot de buzzer: 27-16.

Ruime voorsprong aan rust

Zoals hij het openingskwart eindigde, begon Mwema het tweede deel: met een bom werd het 30-16. Ook van der Vuurst, van heel ver en via het bord, gebruikte het afstandswapen: 33-20. Plots zakte het Mechelse niveau flink. Bij Oostende kreeg ook de jonge Kediambiko zijn kans. Hij stond amper twintig seconden op het terrein toen hij al de korf doorboorde. Nog voor de vijftiende minuut verstreken was, dunkte Gilmore de twintiger (42-22) op het bord. In de voorlaatste minuut voor de rust tekende Schwartz het vijftigste punt (50-33) aan. De spelers stapten bij een 52-35-rustscore naar de kleedkamers.

Voor Clark eindigde de match al na 23’. Met vijf fouten achter zijn naam stapte hij bij 59-38 naar de bank. Van een wedstrijd was nadien geen sprake meer. Mwema driepunterde in de 25ste minuut naar een dertiger: 69-38. Gillet tekende 71-38 aan na 25’29”. Dat maximale verschil van 33 punten halveerde bijna tot 76-59. Daarna hebben de Zeekapiteins rustig de twintiger hersteld. Pintelon, Waleson, Gilmore, van der Vuurst en Kediambiko speelden samen de vijf laatste minuten.

Loic Schwartz was met 22 punten (6 op 12 tweepunters, 2 op 3 bommen en 4 op 5 vrijworpen), 6 rebounds en 3 assists de uitblinker van een rustig heersend Oostende. Door de nederlaag van Bergen tegen Limburg United is Filou BCO nu de enige leider. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier