Oostende domineert duidelijk tegen Bergen en neemt de koppositie over

Auston Barnes (Mons) en Pierre-Antoine Gillet (Oostende).©VIRGINIE LEFOUR BELGA
Auston Barnes (Mons) en Pierre-Antoine Gillet (Oostende).©VIRGINIE LEFOUR BELGA
Redactie KW

Bergen dat in Oostende met drie puntjes gewonnen had en in deze competitie de ongeslagen leider was, heeft een verpletterende thuisnederlaag geleden. Oostende won met 63-88 en neemt de koppositie over.

Onmiddellijk greep Oostende de thuisploeg bij de keel. Van 7-7 klom het verschil naar 7-14. Na 6’24” leidden de Zeekapiteins, goed voor 3 op 3 bommen (Mwema, Gillet en Welsh), 5 op 9 tweepunters en 3 op 3 vrijworpen, al met 13-22. Na een time-out verhoogde Gillet in de negende minuut het verschil nog tot elf stuks, 15-26. Oostende bepaalde offensief en defensief het openingskwart dat op 17-26 eindigde. De Gjergja-boys domineerden ook de rebounds.

Dertiger

Op zijn sokken kwam Bergen terug in de wedstrijd. Bij 28-33 stuurde Gjergja de basisspelers Djordjevic en Schwartz terug op het terrein ten nadele van Troisfontaines en van der Vuurst. Mwema nam de verantwoordelijkheid. Met een bommetje dropte hij zijn zestiende punt (toen aan 77 %) in de korf: 29-38. Na een assist van Schwartz plofte Welsh opnieuw een verschil van elf stuks (29-40) op het bord. Na een time-out van Bergen duwen Djordjevic (3) en Welsh (2) door tot 29-45. Na twee vrijworpen van Schwartz stapten de Oostendenaars met een 30-47-voorsproing naar de kleedkamer. Oostende had toen 11 op 22 tweepunters, 6 op 11 bommen en 7 op 9 vrijworpen gescoord.

Vroeg in het derde bedrijf vlamde Djordjevic voorbij de driepuntboog en op assist van Gilet de twintiger binnen: 30-50. Oostende bleef baas in alle onderdelen. Bergen kon helemaal geen vuist maken en moest na 33’17” zelfs een dertiger slikken toen Troisfontaines driepunterde naar 48-79. Na 55-86 konden de Vossen nog een beetje milderen tot 63-88 .

Verpletterend overwicht

Wat een verpletterend overwicht van Oostende in deze competitietopper. Die dominantie zagen we niet alleen in de productie waarbij Oostende trouwens tien shots meer nam dan de thuisploeg. Bijna dubbel zoveel rebounds (22-37), dubbel zoveel steals (5-10) en ook meer assists (15-20) kleuren ook de stats. De kampioen van vorig seizoen deelde een flink pak rammel uit aan de vice-kampioen van die jaargang. Bergen weet opnieuw wat verliezen is.

Vijf Oostendenaars (Troisfontaines, Welsh, Gillet, Mwema en Djordjevic), eindigden in de dubbele cijfers. Mwema, Gillet en Troisfontaines knalden elk drie bommen door het netje. Djordjevic (2 op 2) en Welsh (1 op 1) waren de andere afstandschutters. Mwema boekte zelfs een double-double met 23 punten en 11 rebounds. Hij was ook goed voor 4 steals en 1 assist. Oostende neemt de koppositie in de rangschikking van Bergen over. Nu volgt er een break omwille van twee interlands van de Belgian Lions. (P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.