Noah Gebbert verlaat Gistel Oostende voor ION Basket Waregem

Aanwinst Noah Gebbert past perfect in de verjonging die ION Basket Waregem aan het doorvoeren is.© ELD
Aanwinst Noah Gebbert past perfect in de verjonging die ION Basket Waregem aan het doorvoeren is.© ELD
Redactie KW

De 19-jarige Oostendenaar Noah Gebbert ruilt de Basketschool van Oostende voor het altijd ambitieuze ION Basket Waregem.

“Het is raar afscheid nemen van de club waar ik mijn volledige jeugdopleiding kreeg”, zegt de student toegepaste architectuur aan Howest Brugge. “De combinatie van tweemaal per dag op het oefenveld staan met mijn studies werd heel moeilijk. Toen Waregem zich aanbood, was dit de beste oplossing om op een hoog niveau te blijven spelen. Ik heb dan ook niet lang getwijfeld om de stap te zetten. De club is altijd heel ambitieus, iets waar ik heel erg naar uit kijk.”

Noah (1.95m en 85kg) was actief bij Gistel Oostende in TDM2, het jaar voordien TDM1. “Het is met spijt in het hart dat ik deze beslissing neem. Mogen meetrainen met de ploeg uit eerste nationale in mijn thuisstad is toch niet niks. Dat was eigenlijk een droom die uitkwam. Maar nu gaat mijn carrière verder bij Waregem waar ik ook na mijn jeugd kan blijven spelen. Toekomstgericht is dit dus een mooie kans. Ik zal er hoofdzakelijk aantreden bij de eerste ploeg, maar als de kans zich voordoet ook bij de tweede ploeg. Bij de U21 zal ik waarschijnlijk enkel de bekerwedstrijden afwerken. Ik kijk alvast uit naar deze nieuwe uitdaging”, aldus Noah Gebbert.

Past perfect in verjonging

“We zien heel veel potentieel in Gebbert”, zegt sportief manager Bart Delarue. “Het is een heel talentvolle shooting forward die perfect in het plaatje past van de verjonging die we aan het doorvoeren zijn.”

Naast Rens van Ravensteijn is Gebbert de tweede en laatste inkomende transfer bij ION Basket Waregem. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.