Nipte maar dure nederlaag van Oostende tegen Italiaanse nummer twee

Redactie KW

Dank zij een sterk vierde kwart voelde Oostende plots de zege binnen bereik maar de ervaren Italianen gaven geen krimp meer.

In de vier eerste minuten (6-12) was Katic de enige Oostendenaar die scoorde. Invallers Newbill en Keselj deden na een time-out de score kantelen: 15-12. Snel namen de energieke Zuid-Italianen echter de controle over het duel over. Met verscheidene bommen beukten ze via 16-24 naar 23-35. Na vele fouten van de agressieve bezoekers benutte Djordjevic zes vrijworpen waarmee 31-36-cijfers op het bord verschenen.

Het derde kwart opende dramatisch voor de Zeekapiteins: na een derde fout voor Salumu floten de refs heel betwistbare technische fouten tegen kapitein Djordjevic en coach Gjergja. Iets later hoorde ook Salumu in zijn defensieve taak een technische fout. Avellino sprintte via 36-46 naar vijftien eenheden verschil iets voor het halfuur 47-62. Oostende maakte de borst nat en reageerde via Walden, Gillet en Boukichou naar 63-69 en zelfs 68-72. Nog 1’43”. Leunen en Green verdubbelden echter snel dat verschil. Met twee vrijworpen en een driepunter verzachtte Walden de eindstand: 73-78. Op de vijfde plaats in poule D van de Champions League beent nu het Kroatische Cibona Zagreb de Oostendenaars bij.

(P.R.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.