Nikola Jovanovic is de nieuwe center van Filou Oostende

Nikola Jovanovic in het shirt van Igokea tijdens een match van de Champions League. © PR
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Als opvolger van Jesse Waleson, die naar Zwolle trekt, heeft Filou Oostende de Servische center Nikola Jovanovic (29, 2m08) aangetrokken. Hij bereikte een akkoord tot het eind van dit seizoen.

Nikola Jovanovic was het voorbije anderhalf seizoen aan de slag bij de Russische eersteklasser Nizhny Novgorod. In de VTB United League, een competitie met tien Russische teams, een ploeg uit Wit-Rusland en een club uit Kazachstan speelde hij 21 van de 22 wedstrijden. Daarin boekte hij gemiddeld 3,5 punten, 2,1 rebounds en 0,3 assists in 7’41”. Hij was eenmaal basisspeler.

Opleiding in Amerika

In zijn tienerjaren speelde Nikola Jovanovic bij de junioren van de Servische clubs Roide Ster Belgrado en Partizan Belgrado. Nadien zet hij zijn opleiding verder in Amerika, bij Arlington in Jacksonville (Florida) en vier jaar in de NCAA bij UCS Trojans.

In de G-league, de ontwikkelingscompetitie van de NBA, baskette Jovanovic in één en hetzelfde seizoen eerst bij Grand Rapids Drive en daarna bij Westchester Knicks. In 2017 keerde hij terug naar zijn moederclub Rode Ster Belgrado. In die periode werd hij ook uitgeleend aan het Italiaanse Trentino en het Bosnische Igokea. Het voorbije anderhalf seizoen baskette hij bij het Russische Nizhny Novgorod.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier