Nederlandse versterking voor ION Basket Waregem

De herenploeg van ION Basket Waregem versterkt zich met Rens van Ravensteijn. De 25-jarige Nederlander komt over van KBBC Oostkamp.

© (Foto ELD)
© (Foto ELD)

Daarmee heeft de ploeg uit Top Division Men 1 zijn vervanger beet voor Brecht Guillemyn (33). De Nederlander verhuisde twee jaar geleden naar Brugge voor zijn vriendin en om zijn eigen kinesitherapiepraktijk op te starten. “Na tweejaar BBC Oostkamp had ik de ambitie om terug een trapje hoger te spelen”, vertelt de 2 meter voor 97 kilo grote forward. “Als ik een club mocht kiezen was het sowieso Waregem. Het is een ploeg die elk jaar probeert mee te doen voor de prijzen. Dat bewezen ze de afgelopen zeven jaar. Ik ben dan ook heel blij dat ik het team kan vervoegen.”

Van Ravensteijn genoot zijn jeugdopleiding bij Den Bosch en Weert. Bij Weert was hij actief in eredivisie. Apollo Amsterdam en Feyenoord Rotterdam volgden eveneens op het hoogste niveau. Van Ravensteijn werd ook geselecteerd voor het Nederlandse U23 3×3 team.

“Dit is meteen de enige versterking voor het seizoen 2021-2022”, zegt sportief manager Bart Delarue. “Met Robin Spaens, Maxim Verspeeten, Lucien Sissoko, Tim Bruyneel, Arne Steinbach, Aaron Van Vooren en J’Nathan Bullock hebben we immers bakken ervaring in ons rangen. Daarnaast wordt de kern aangevuld met high potentials uit de eigen jeugd. De jongens zullen mee draaien in de rotaties. Hiermee zullen we terug voldoende gewapend zijn”, aldus Bart Delarue.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.