McIntosh wijst Filou Oostende weg naar een Europese stuntzege

Op de tiende speeldag heeft Filou Oostende een verrassende maar verdiende 88-82-zege behaald tegen de Italiaanse groepsleider Dinamo Sassari. MiKyle McIntosh schitterde met 27 punten aan 63 procent, 4 rebounds en 4 assists.

Mkyle McIntosh zet zich door voorbij Paulius Sorokas. (foto VDB / BART VANDENBROUCKE) © VDB

De openingskorf was voor Djordjevic die zijn vijftigste match in de Champions League speelde. Snel sprintten de Oostendenaars naar 8-2 maar toen zat Sylla met twee fouten al opnieuw op de bank. Zijn invaller, McIntosh, was klaar voor een schitterende prestatie. Halverwege de vierde minuut keek jubilaris en kapitein Djordjevic tegen een technische fout aan. Sassari, de trots van Sardinië, nam bij 9-10 de leiding over maar Mwema reageerde gevat met een bom: 12-10. Wanneer coach Gjergja het niet eens was met een fout van Mwema, incasseerde de Kroaat ook een technische fout. Sassari sloop naar 14-20 maar McIntosh en Buysse deden de score tot 25-22 kantelen.

Vierde fout

De Zeekapiteins gingen op hun elan verder. Het vijftiende punt van McIntosh bracht Oostende 33-25 voorop. Evans milderde tot 38-35. Thompson en Djordjevic klommen opnieuw tot 42-35. Maar er doken donderwolken aan zee op toen Thompson het oneens was met zijn derde fout. Prompt smeerden de strenge refs hem een technische fout aan: zijn vierde. De match was pas 17 minuten jong, de Jamaicaan had amper acht minuten gebasket.

Knallers

Het derde kwart opende met knallers: acht bommen in iets meer dan vijf minuten. Djordjevic vlamde er drie door de Italiaanse korf en daarmee bracht hij Oostende op 61-57. Nog voor het halfuur verstreken was, hoorde ook Desiron zijn vierde fout. Tijd voor Buysschaert dus! Met één vrijworp na de vijfde fout van Gentile zette Buysse na drie kwarts 64-61-cijfers op het bord.

Kansen

Met Sylla, Buysse, Buysschaert en van der Vuurst naast Mwema vatte Oostende het vierde kwart met een heel jonge basis aan. In de eerste minuut van dat vierde bedrijf moest ook Sylla met vijf fouten definitief naar de bank. Evanes benutte beide vrijworpen: 66-63. De ingevallen McIntosh hoorde snel een vierde fout. Twee bommen van Mwema hielden Oostende lekker voorop: 74-68 en nog 5’32” op de klok. Buysschaert had een stevig aandeel in het vasthouden van de voorsprong. Sassari dreigde tot 86-82. Toen gooide Djordjevic de bal naar Buysschaert die tussen twee Italianen door tikte naar de vrijstaande Mwema: 88-82 en nog 26 seconden. Dat gaven de Oostendenaars niet meer uit handen.

Zo versterken de rood-gelen hun kwalificatiekansen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.